Kineziologija (nauka o kretanju)

Spinning_DancerKineziologija polazi od stanovišta da telo nikada ne laže, za razliku od našeg uma. Miostatički test ili O-ring test je test snage mišića kojim se utvrđuje istinitost određene izjave, stanja. Palac i još jedan prst iste ruke, obično je to kažiprst, sastave se dodirom jagodica, prsti se drže čvrsto. Jednostavno, ako izgovorimo istinitu tvrdnju test će biti čvrst i obrnuto, izgovorimo li neistinu test će biti slab. U wingwave proceduri coach će vam prvo utvrditi opšte energetsko stanje. Na primer, moguće je da ste na intervenciju došli žedni, gladni, umorni te je potrebno da bi test radio, da se osnažite. Klijent će biti zamoljen da izgovori neku istinitu tvrdnju, na primer da izgovori svoje ime i prezime, a zatim neistinitu tvrdnju, na primer tuđe ime i prezime, test će biti slab.

Kad se odredi emocionalna tema, pored skaliranja tj. subjektivne procene klijenta koliko mu je tema opterećujuća od -10 do 0, O-ring test se primenjuje da se precizno odredi emocija na kojoj je potrebno da se radi- strah, tuga, gađenje, bes su neke od najčešćih. Coach će radi provere ubaciti i nešto sasvim suprotno, poput radosti, sreće. Test ne može da se izlažira, jer ako je stalno slab ili stalno jak, stoji određena prepreka koja se treba otkloniti. Osim slabosti, pada energije, kod muškaraca se dešava da zbog veće snage treba uzeti neki drugi prst, a ne kažiprst. Ono čime se ja često srećem na samom početku u radu sa klijentom je taj da um često hoće da se uplete u rezultat samog testa, međutim, to bude toliko očigledno ne samo coachu, već i samom klijentu. Klijent treba da gleda ispred sebe, ne coacha u oči i da diše normalno i čvrsto drži spojene prste, da bude relaksiran, te je coachu zadatak da klijenta dobro pripremi.

alternativna medicina 56

Dešava se takođe da klijent misli da se treba raditi na besu, a da iza toga stoji tuga. Kad se testira emocija, test je slab iz razloga što je ona stresna za klijenta, te energija pada. Isto važi i kad se traži IMPRINT (otisak). Imprint je prvi doživljaj vezan za temu intervencije koji mozak iz nekog razloga nije procesuirao, te se u životu često susrećemo sa istim doživljajem koji nas opterećuje. Sadržaj uopšte nije bitan i može biti raznolik, ali su sve situacije koje se ponavljaju vezane istom blokirajućom emocijom. Na primer strah i panika koji su vezani za situacije nedostatka novca, može imati imprint vezan za smrt osobe koja nam je pružala sigurnost. Ili blokade od javnog nastupa mogu imati imprint kad smo bili posramljeni pred razredom u školi. Nesigurnost na poslu sa jednim neuspešnim testom iz prošlosti. Na koji način će naše nesvesno povezati stvari individualno je, često ljudi ostanu zapanjeni kad im se sećanje vrati- što se podstiče stimulacijom leve i desne hemisfere mozga, jer je obično reč o potisnutom i zaboravljenom doživljaju. Za pronalazak imprinta O-ring test je nepogrešiv, jer nesvesno za razliku od svesnog tačno zna kada se imprint desio i telu pada energija tačno na određene godine koje coach nabraja. Onda se dalje traži kontekst imprinta- da li je u pitanju škola, porodica, neka određena osoba i slično.

Kad se wingwave odradi na prvi neprocesuiran doživljaj, postojeća blokada nestaje jednom i zauvek. Klijent na licu mesta oseća veliko rasterećenje, obično sledi komentar da mu je coach skinuo veliki teret sa pleća ili grudi. Koliko će procedura trajati, zavisi i od težine teme. Na kraju se rezultat, takođe provera O-ring testom, koji treba na pomenutu temu, emociju, izjavu da bude čvrst.

O-ring test je nesiguran kad ga radimo sami sebi, postoje drugi načini kako sami sebe možemo da testiramo.

Koliko seansi će vam biti potrebno, zavisi od težine problema ili da li iza određene teme stoji neka druga, za većinu je dovoljna jedna ili dve, tri sesije. Osim na opterećujućim emocijama, wingwave je veoma efikasan i kad su zavisnosti u pitanju- hrana, cigarete, alkohol i slično.

Preporučujemo Vam našu 100% prirodnu prodavnicu –

Ostavi komentar

Korpa

Nema proizvoda u korpi.

Pozovi nas