Zeolite-ZSM-5-3D-vdW

Zeoliti su istinsko čudo prirode. Ovaj čarobni mineral koga su stari grci zvali „kamen života“, je vulkanskim putem došao iz utrobe zemlje. U dodiru s alkalnim slanim vodama u toku miliona godina, formiran je kao zeolitsko kamenje aluminijsko silikatnog sastava. Do sada je utvrđeno 194 vrste prirodnih zeolita, kao na primer, klinoptilolit, šabanit, natronit, heilandit, itd. Zeoliti imaju kristalnu rešetkastu strukturu kao pčelinje saće u formi tetraedra koji predstavljaju molekularno sito za katjonsku razmenu. Kristali zeolita formiraju čitav lavirint kanala i pora različitog profila od čega zavisi i vrsta zeolita.

Zeoliti klinoptilolita imaju negativno naelektrisanje sa 160 anijona. Ta vrlo otvorena mreža kanala ili nano pora ima relativno ogromnu površinu. Pola kilograma zeolitskog praha ima površinu fudbalskog igrališta! Zato mala količina zeolita koji je pravilno aktiviran i adekvatno usmeren ima ogroman učinak. U zeolitima su deponovana jedinstvena svojstva koja ga razlikuju od svih minerala na planeti. Njegova čudesna svojstva su otkrivena tek u drugoj polovini 20-tog veka.

Osnovno svojstvo svih zeolita je kapacitet katjonske razmene (CEC – cation exchange capacity). To je sposobnost zeolita da u svoju nano (milioniti deo milimetra) poroznu molekularnu strukturu privlači kao magnetom i upija, razmenjuje pozitivno naelektrisane katjone i negativne anijone. Na taj način selektivno absorbuje specifične molekule gasova, vode, vrši razmenu sopstvenih katjona za druge katjone na bazi jonske selektivnosti. Time se vrše osnovni procesi aktiviranja uspavanih sposobnosti zeolita.

Zeoliti tako predstavljaju prirodan ekološki čist lek protiv svih trovača i zagađivača na planeti, posebno onih koje čini čovek kao najveći zagađivač. Postupkom prerade zeolita najvažnije je da se termičkom obradom iz kristalne rešetke zeolita ukloni voda koja zauzima 55% molekularnog prostora. U taj prostor kroz molekularno sito se vrši katjonska razmena. Taj proces se odvija u nano uslovima tako da se ne menja ni fizička ni hemijska matrica zeolita ni njegov volumen! Tako prerađeni, aktivirani zeolit predstavlja ekološki čist upijač, molekularni sunđer svih vrsta zagađivača, vode, vazduha, zemljišta, uključujući i radioaktivna zagađenja. Nuklearna centrala u Černobilu je dekontaminirana zeolitom. Dekontaminacija u Fukušimi se takođe vrši zeolitom. Zeolitski molkularni sunđer u mikro uslovima deluje kao „crna rupa“ u svemirskim makro uslovima!

alternativna medicina 64

Potreba za preparatima na bazi zeolita raste uporedo sa rastom zagađivanja planete. I pored toga dosadašnja prerada prirodnih zeolita je vrlo skromna – iznosi svega oko 3 000 000 tona. Od toga 2 000 000 tona se odnosi na Kinu, a na SAD samo 69 000 tona. Zagađenje planete napreduje takvim tempom da će biti neophodno veće korišćenje zeolita kao ekološki najčistijoj materije u prirodi. Zeolita ima dovoljno u prirodi za takvu ulogu. Moguća je i jeftina proizvodnja sintetičkog zeolita pošto silicijuma i azota u prirodi ima u neograničenim količinama, ali je njihov katjonski kapacitet u odnosu na prirodni zeolit daleko manji.

Najvažnija svojstva :

– Helirajuće i detoksikativno dejstvo zeolita omogućava uklanjanje teških metala, pesticida i drugih toksina iz organizma, što se naročito odražava na bolje funkcionisanje nervnog sistema, čak i kod osoba koje boluju od Alchajmerove bolesti, autizma ili demencije

– 40% zeolita vezuje toksine u gastrointestinalnom traktu, a 60% u krvotoku i to na ćelijskom nivou. Neutralisani i izmenjeni toksini se 100% izbacuju iz organizma.

– Povećava aktivnost glukuronidaze u jetri, enzima koji vezuje ksenoestrogene i druge toksine koji se odstranjuju preko urina, uklanja veliki broj mikotoksina, a može da ukloni čak i aflatoksin (ovo dejstvo se snažno ispoljava u vidu poboljšanja metabolizma i hormonskih funkcija)

– Blokira virusnu replikaciju tako što apsorbuje viralne partikule u mikronske agregate. Ovaj efekat je dokazan kod koksaki virusa, adeno i herpes virusa ( recimo u slučaju herpes zostera smanjenje bola nastupa već posle par dana)

– Snažan je antioksidant, dobro hvata slobodne radikale i vezuje ih u kompleksne strukture,  inaktivira ih i eliminiše iz organizma, štiteći ga na taj način od preranog starenja, što se posebno odražava na nervni, kardiovaskularni i hormonski sistem

– Normalizuje pH između 7,35 i 7,45, što je optimalno za efikasnu odbranu nervnih i ćelija imunološkog sistema ( pH od 7,34 je biohemijski preduslov za malignu deobu ćelija, a takođe u kiseloj sredini slabe moždane ćelije, menja se njihova biohemija i stvaraju pogodni uslovi za razvoj depresije, anksioznosti, demencije pa I raznih oblika psihoza.

– Čisti organizam, povećava efikasnost ćelija u stvaranju energije (na nivou mitohondrija I ATP), što podiže energetski nivo organizma, poboljšava metabolizam i regeneraciju svih tkiva

– Inaktivira i transformiše radioaktivni Cs i Sr u tkivima (dokazano posle Černobila)

– Ima hipoalergeni efekat, smanjuje moć alergena iz hrane, pića i uopšte okruženja, neutrališe alergene pre nego što imunološki sistem počne da reaguje na njih, dovodi do vidljivog smanjenja tegoba prouzrokovanih polenom, nutritivnim alergenima i medijatorima koji se javljaju u organizmu za vreme akutnih faza migrene, astme ili artritisa.

– Redukuje refluks želudačne kiseline tako što oslobađa protone u digestivni trakt I neutrališe nirozamine iz hrane, zahvaljujući čemu igra značajnu ulogu u prevenciji kancera.

– Podiže nivo serotonina u mozgu, doprinoseći boljem raspoloženju i smanjenju depresivnosti.

– Snižava nivo glukoze u krvi kod ekstremno povišenog šećera.

– Smanjuje tegobe kod osoba koje konzumiraju narkotike, nikotin, alkohol ili dugo koriste jake lekove, naročito sedative, kortikosteroide I barbiturate.

– Vrši detoksikaciju organizma i smanjuje stepen zavisnosti i tegoba kod apstinencijalnog sindroma.

Upotreba

Zeolit možete koristiti na beskrajno puno načina.

U čvrstom komadu ga možete dražati pored kreveta gde spavate, u frizideru, kolima… on tako upija mirise, štetne materije, apsorbuje radioaktinost…

Zeonet-teglicaUkoliko je obradjen za ljudsku upotrebu, možete ga uzimati oralno, brzo razmućenog u vodi, dok se ne nataloži. Bitno je da zaista bude veličine mikrona kako bi ušao u krv, a ne samo prošao kroz probavni trakt. Do zeolita je lako doći, Srbija je bogata ovim mineralom, ali budite veoma oprezni. Za ljudsku upotrebu neophodna je tehnološka obrada zeolita i naravno sertifikacija!

Samleveni zeolit možete ubaciti (pola kafene kašičice) i u činiju sa vodom gde će vam odstojati voće pre upotrebe. Zeolit će pokupiti štetne materije nanete prskanjem. Tu vodu možete koristiti više puta.
Zeolit se ne razblažuje već taloži. Držite ga u bokalu iz kojeg koristite vodu za piće koju možete samo da dosipate.
Držanjem u obući otkloniće neprijatne mirise.
Sve više se koristi za kupanje, ubačenog u vodu u kadi.
Naravno u većim količinama njim možete i dekontaminirati vrt, voćnjak, staviti ga u saksije…
Zeolit je namenjen i poljoprivredi i stočarstvu, povrtarstvu, ishrani životinja, poboljšanju kvaliteta zemljišta za organsku proizvodnju i drugim oblastima agrara. Setite se aflatoksina, zeolit je jedino rešenje!

Preporučujemo Vam našu 100% prirodnu prodavnicu –

1 Comment

  • Dr Petar

    4 februara, 2014 - 3:08 am

    Zeolit je 100% prirodan mineral, zeolit u Srbiji je mehanički mikroniziran i termički aktivirani prirodni zeolit domaćeg porekla. Laboratorijska ispitivanja domaćeg zeolita potvrdila su visok sadržaj korisnih minerala za ljudsku upotrebu sa dominacijom minerala-kalijumske strukture

Ostavi komentar

Korpa

Nema proizvoda u korpi.

Pozovi nas