Akne i bubuljice

akneAkne i bubuljice se najčešće pojavljuju u pubertetu i to na licu, grudima i na ledjima. Veliku ulogu igra genetska predispozicija za nastanak akni, a postoji zabluda da konzumiranje čokolade i slatkiša uzrokuje akne sto je nekoliko svetskih studija dokazalo kao netačno.

Koža osoba izloženih stresu i hormonalnim promenama, bez obzira na pol i godine, je izuzetno podložna erupcijama i nepravilnostima u fukcionisanju. Stres i hormonske promene imaju tendenciju da izazovu proizvodnju viška sebuma (masnoće). Često se dešava da uvećane i proširene pore postanu blokirane, sprečavajući normalan protok sebuma i izbacivanje metaboličkog otpada na površinu kože. Ovo stanje rezultira bakterijskom infekcijom, koja uzrokuje stvaranje bubuljica, akni i mitisera. Svaka extrakcija(istiskanje) bubuljica prljavim rukama, i kože koja nije prethodno dezinfikovana, nosi sa sobom mogućnost prodora bakterija i nastajanja milijarnog do solitarnog abscesa(gnojna kolekcija ograničena kapsulom od okolnog zdravog tkiva) kao i daljne diseminacije(raširivanje) akni po licu, vratu, grudima, ledjima… Takođe, treba napomenuti da se ne smeju istiskati gnojne akne u predelu gornje usne i bočnih strana nosa jer može doći do prodora bakterija u velike krvne sudove i mogućnosti daljneg širenja bakterija i sistemskih infekcija.

Akne se mogu podeliti na:

I stepen-blage akne (komedoni i papule, nema nodula i cisti)
II stepen-umerene akne (dominiraju papule sa nekoliko nodula i retkim cistama)
III stepen-teske akne (dominiraju ciste i noduli)

Koristeći kako prirodno tako i dermatološko znanje, razvijen je program prirodnih preparata, koji su pokazali izuzetne rezultate kod tretiranja ove raširene bolesti. Ono sto je vazno napomenuti da nepostoji nijedan tretman, tableta, krema ili melem koje ce rešiti problem akni i bubuljica „preko noci“ I pored poplave kozmetičkih preparata koji tretiraju probleme kože, a samim tim i bubuljica i akni, prirodni melemi zauzimaju značajno mesto u lečenju ove rasprostranjene bolesti. Za razliku od kozmetičkih preparata koji pored prirodnih sastojaka sadrže i sintetičke supstance, razne aromate i boje, EKO MELEM protiv AKNI I BUBULJICA ima 14 prirodnih sastojaka. Melem neguje kožu i deluje u kožnim promenama različite etiologije. Posebno je izraženo dubinsko delovanje koje blagotvorno utiče na prisutne promene kože. Dolazi do brzog sazrevanja već nastalih akni i bubuljica i sprečava nastanak novih. Moramo vas upozoriti da je posle 5-7 dana korišćenja melema stanje mnogo gore nego pre korišćenja melema. To ne treba da vas zabrinjava jer svojstvo melema je da iz svih slojeva kože nečistoće izbacuje na površinu gde se ona suši i otpada. To je sistemsko rešenje i traje malo duže. Melem je posebno efikasan protiv pubertetskih bubuljica u uzrastu od 12-18 godina

Preporučujemo Vam našu 100% prirodnu prodavnicu –

Ostavi komentar

Korpa

Nema proizvoda u korpi.

Pozovi nas