Koje su zdrave grickalice?

k voceVećina ljudi jednostavno obožava grickalice, ali razni čipsevi, grisine ili smoki negativno utiču na zdravlje, te konzumiranje istih obično rezultira dobijanjem na kilaži i dobijanjem akni na licu. U velikom broju slučaja, one su nezaobilazni deo gledanja raznih filmova, ali isto tako pomažu pri privremenom zadovoljavanju gladi. Samim tim, doktori su izdvojili najzdravije grickalice, koje možete konstantno konzumirati.

Lešnik
Grickanjem lešnika povećava se unos magnezijuma, elementa koji ima važnu ulogu u pravilnom funkcionisanju nervnog sistema i kontrahovanju mišića.

Seme suncokreta
Seme suncokreta je puno rastvorivih biljnih vlakana i snižava nivo lošeg holesterola i usporava apsorpciju glicida.

Suve šljive
Suve šljive povoljno utiču na zaustavljanje bolesti koje se kod žena najčešće javljaju u menopauzi: osteoporoza i osteopenija.

Pistaći
Pistaći su bogati antioksidansima. Sadrže B6, bakar, mangan, fosfor, fitohemikalije i smanjuju rizik od bolesti srca. Posebno su korisne kada vas uhvati glad između obroka.

Košpice kajsije
Seme i ulje košpica kajsije bogato je vitaminima A i E, nezasićenim masnim kiselinama, pre svega oleinskom. Košpice su prepune vitamina B17.
blic.rs

Preporučujemo Vam našu 100% prirodnu prodavnicu –

Ostavi komentar

Korpa

Nema proizvoda u korpi.

Pozovi nas