Mali saveti

NAHRANITE MOZAK
Grejp, lubenica i mango su namirnice koje treba često da budu na jelovniku ako želite da sačuvate mozak u punoj formi i posle 60-e god. To savetuju francuski naučnici koji su utvrdili da su likopen, zeksantin i karoten supstance koje usporavaju starenje neurona, a sadrže ih upravo grejp, lubenica i mango.

300px-CokoladaCRNA ČOKOLADA SMANJUJE PRITISAK
Konzumiranjem dve kockice crne čokolade dnevno, što je oko 30 kalorija, može da se smanji pritisak, a pri tome se ne goji, saopštili su nemački naučnici. Već je poznato da je čokolada u manjim količinama zdrava, ali se do sada nije znalo da crna čokolada, bogata kakaom i sa malo šećera i masnoće , može da snizi krvni pritisak, što ne važi za belu čokoladu.

 

KAFA ZA VITAK STAS
Osim sto povremeno povećava koncentraciju, kofein je aktivna supstanca koja mobiliše šećer i masti u telu, pa ga zato skoro svaki preparat za mršavljenje sadrži. Povećava produkciju energije u organizmu i preporučuje se sportistima pre treninga. Zato slobodno uživajte uz omiljenju jutarnju, jaku, domaću kaficu.

VITAMIN D ZA PREVENCIJU
Prema proceni naučnika Centra za karcinome sa Univerziteta u San Dijegu, oko 600.000 slučajeva raka debelog creva i dojke moglo bi da bude sprečeno isključivo dovoljnim unosom vitamina D.

UDVOJE SE LEPŠE SPAVA
Kada dvoje spavaju u istom krevetu, često se bore oko istog prekrivača i slušaju partnerovo hrkanje. Ali bez obzira na te neprijatnosti zbog kojih će se mnogi žaliti na kvalitet noćnog sna, spavanje u zajedničkoj postelji čini nam dobro, posebno poverljiv i nežan razgovor pre padanja u san. Psiholozi ga smatraju važnim za uspostavljanje intimnosti. Ljubav i bliskost osećamo i u snu, a tako stvorena intimnost ima znatno veću težinu od ometajućih faktora, kao što je hrkanje.

ID-10078768

KAKO SAČUVATI SRCE

Hipertenzija i masnoće u krvi direktno ugrožavaju rad srca, zato jedite više voća, povrća i žitarica, a manje masne i pržene hrane.
Krećite se i vežbajte da biste ojačali srce i krvne sudove. Oslobodite se suvišnih kilograma.
Naučite se da savladate stres.
Ostavite cigarete.

 

 

 

Preporučujemo Vam našu 100% prirodnu prodavnicu –

Ostavi komentar

Korpa

Nema proizvoda u korpi.

Pozovi nas