Razlike izmedju 100% prirodne kozmetike i konvencionalne kozmetike

  • Home
  • Mladi
  • Razlike izmedju 100% prirodne kozmetike i konvencionalne kozmetike

Sve kozmetičke kuće, bilo da je reč o konvencionalnoj ili prirodnoj kozmetici, koriste uljne esencije lekovitih biljaka, u većem ili manjem procentu. Medjutim, nezagadjenost i kvalitet tih sirovina, kao i propratne supstance koje su neophodne u kozmetičkim preparatima i koje mogu biti veoma štetne ukoliko nisu kvalitetne i prirodne, čine osnovnu razliku izmedju 100% prirodne i konvencionalne kozmetike.

1

Sirovine osnova od koje se proizvodi kozmetika

Kontrolisana 100% prirodna kozmetika
Biokozmetika primenjuje iskljucivo čiste i nerazblažene biološki kontrolisane, sertifikovane biljne sirovine vrhunskog kvaliteta. Za kvalitet i čistocu sirovine.
Proces proizvodnje prirodne kozmetike se odvija po farmaceutskim standardima, u potpuno sterilnim uslovima sto garantuje neizmenjen sastav i vrhunski kvalitet krajnjeg produkta.
Konvencionalna kozmetika
U procesu proizvodnje koriste se jeftine sintetičke sirovine uglavnom na bazi nafte. Ove sirovine ne samo da su lošeg kvaliteta već su mnoge dokazano štetne po zdravlje, izazivaju hronična kožna obolenja, hormonalni su distruptori, kancerogeni i mutageni. Biljne sirovine koje se koriste su bez sertifikata organskog uzgoja, i mogu sadržati pesticide, herbicide, radioaktivne primese, teške metale, mogu biti genetski modifikovane… Pored toga u proizvodnji konvencionalne kozmetike se često koristi sterilizacija radioaktivnim zračenjem.

Konzervansi služe u preparatima da spreče kvarenje proizvoda

Kontrolisana Prirodna kozmetika
Biokozmetika primenjuje prirodni alkohol, morsku so i biljne ekstrakte, koristi koncentrisane, nerazblažene sirovine
Blago kisela Ph vrednost sprečava razmnožavanje bakterija.Punjenje prirodnih proizvoda se odvija u azotnoj atmosferi, čime se sprečava prodiranje kiseonika i razmnožavanje gljivica i bakterija. Napretkom tehnologije, biokozmeticki preparati danas imaju rok trajanja do tri godine.

alternativna medicina 20

Konvencionalna kozmetika
U procesu konzerviranja koristi parabene ili formaldehide koji su kancerogeni i štetni po zdravlje. Sintetički konzervans formaldehid je sada već dokazani kancerogen. Parabeni su mimici estrogena (izazivaju hormonalne poremecaje) i česti su izazivaci alergija. Najnovija istraživanja pokazuju da su parabeni pronadjeni u ćelijama raka dojke. Za parabene postoji i sumnja da izazivaju preveremeno starenje.

Emulgatori služe u preparatima da spoje uljne esencije biljaka i vodu

Kontrolisana Prirodna kozmetika
Kod obogaćenih emulzija 100% prirodna kozmetika uvodi dva estra glicerinskih masnih kiselina. Ove emulgatore koža veoma dobro podnosi. Oni se sastoje od biljnog glicerina i prirodne masne kiseline dobijene iz kokosovog ulja. Oba emulgatora ispunjavaju stroge zahteve prirodne kozmetike. Prirodni lanolin biološki kontrolisan, bez primesa herbicida i pesticida u nekim obogaćenim proizvodima takodje daje svoj doprinos.

Konvencionalna kozmetika
Koristi uglavnom PEG sirovine (polyethylenglycol sirovine) koje isušuju kožu i često je omekšavaju u tom smislu da postaje propustljiva i za štetne materije.

alternativna medicina 15

Mirisi i Aromati služe u preparatima da daju prijatan miris i aromu

Kontrolisana Prirodna kozmetika
Kompozicije nerazredjenih čistih eteričnih ulja daju proizvodima prirodan miris, aloja, jojoba, kokos, limun, avokado, menta…

Konvencionalna kozmetika
Sintetičke mešavine, često sa dodatkom mošusa čija su jedinjenja štetna za zdravlje. Policiklična jedinjenja mošusa su veštački mirisi, koji se koncentrišu u masnom tkivu čoveka i majčinom mleku i često izazivaju alergiju kod osetljive kože.

Voskovi

Kontrolisana Prirodna kozmetika
koriste se biološki kontrolisani čisti prirodni voskovi npr. pčelinji vosak, vosak kalendule, buteri dobijeni iz egzotičnog bilja mango shea, kako buteri, japanski vosak…

Konvencionalna kozmetika
Derivate nafte /parafini/ silikoni u masnoj fazi. Materije dobijene iz nafte su jeftina zamena za biljna ulja i masnoće. Za neke parafine je dokazano da se koncentrišu u jetri, bubrezima i limfnim čvorovima. Neke vrste parafinskog voska su se pokazale odgovornim za pojavu zapaljenja srčanog zaliska. Sastojci koji su naftnog porekla ostavljaju na koži nepropustljiv film koji sprečava odvijanje prirodnih procesa kože i njeno disanje.

alternativna medicina 23

Tensidi Aktivne supstance za pranje

Kontrolisana Prirodna kozmetika
Primenjuje kokos, šećer i za kožu veoma blage belančevine kao aktivne supstance za pranje. Ovakvi tensidi nisu prethodno konzervirani. Svi tensidi su dobijeni od biljaka i ne sadrže sirovine naftnog porekla.

Konvencionalna kozmetika
Pored agresivnih natrijumlaurilsulfat tensida i konzervansa, (formaldehida) svi su pretežno naftnog porekla, koža često alergijski reaguje na ovakvu osnovu. U kombinaciji sa PEG emulgatorima i formaldehidom stvara se veći rizik od pojave alergija i raka.

Uljni sastojci

Kontrolisana Prirodna kozmetika
Čista, najkvalitetnija nerazredjena biljna ulja jojobe, badema, soje, avokada… uzgajanih pod biološkom kontrolom.

Konvencionalna kozmetika
Jeftina mineralna ulja dobijena iz naftne industije (mineralno ulje je registrovano na listi poznatih kancerogena), silikoni u masnoj fazi… O nekim parafinima se zna da mogu da se koncentrišu u jetri, bubrezima i limfnim čvorovima. Sastojci koji su naftnog porekla ostavljaju na koži tanak film koji sprečava odvijanje prirodnih procesa kože i njeno disanje.

mama-i-deca-u-prirodi-1200x628

Boje

Kontrolisana Prirodna kozmetika
Pigmenti mineralnog porekla (liskun, Titanijum dioksid )
Pigmenti iz zemlje (gvožde oksid)
Ekstrakti biljaka (hlorofil, ekstrakt cvekle, kamilice, oraha.)

Konvencionalna kozmetika
Sintetičke boje, na bazi poznatog kancerogena – katrana često sa anilinom koji može da prouzrokuje pojavu raka.

UV Zastita Aktivne supstance za zastitu od uv zracenja u kremama za suncanje

Kontrolisana Prirodna kozmetika
Prirodna kozmetika koristi iskljucivo naučno dokazane filtere koji u potpunosti štite od kompletnog spektra UVA, UVB i UVC zracenja, i to tako što ga odbijaju od naše kože.
Prirodni minerlni UV filteri su: Titanijum dioksid i Cink oksid.

Konvencionalna kozmetika
Koristi jeftine, sintetičke UV filtere koji upijaju u sebe UV zracenje (ali i u našu kožu) Ne štite od kompletnog spektra zračenja, i to od dela spektra koji izaziva rak i prevremeno starenje. Nestabilni su na suncu, često i kancerogeni, u Evropskoj uniji većina sintetičkih filtera već je zabranjena.

Efikasnost dejstvo preparata

Kontrolisana Prirodna kozmetika
Neškodljivost i delotvornost preparata je kod većine proizvodjaća dermatološki testirana i potvrdjena.
Rezultati kliničkih ispitivanja su dati pri opisu proizvoda.
Klinička ispitivanja ne sprovodi proizvodjač, vec nezavisna konsultantska dermatolška kuća.

Konvencionalna kozmetika
Ukoliko su proizvodi dermatološki testirani, ne navodi se i rezultat kliničkih testiranja. Poznato je da klinička testiranja mogu dati i negativne rezultate, a da proizvodjač ipak stavi oznaku “ klinički testirano „. Takodje čest je slučaj da proizvodjač sam klinički testira proizvod, što teško može dati objektivne rezultate.

Sva kozmetika koja se prodaje na ovom sajtu je 100% prirodna!
Preporučujemo Vam našu 100% prirodnu prodavnicu –

Ostavi komentar

Korpa

Nema proizvoda u korpi.

Pozovi nas