Zašto prirodno?

healty 4Naš cilj je da pokušamo da vas naučimo kako da se borite protiv raznih oboljenja, a da pri tom koristite 100% prirodne preparate, bez sintetičkih materija, boja i veštačkih aroma. Ipak nisu svi prirodni preparati lekoviti. Sastav mora biti brižljivo odabran, tehnološki savršeno urađen sa takvom kombinacijom prirodnih sastojaka koja zaista daju efekat. Lekovite biljke se međusobno moraju slagati ( biti u sinergiji ) i u kombinaciji sa odabranim ciljanim etarskim uljima, prirodnim voskovima i hladno ceđenim prirodnim biljnim uljima dati željene rezultate.
Danas su poznati razni lekovi uskog i širokog spektra delovanja koji se koriste u obliku masti, sprejeva ili se u organizam unose intramuskularno. Međutim, kako proces ozdravljenja organizma i kompleksnog delovanja lekova na organizam prilikom njihove primene nije i pored velikog razvoja nauke sa fiziološkog gledišta potpuno ispitan, to i pitanje izlečenja savremenim lekovima naročito kada su u pitanju lekovi širokog spektra ostaje nedovoljno razjašnjeno. Danas se sa sigurnošću zna, da se savremeni lekovi sa velikim procentom uspešne primene istovremeno karakterišu i kontraindikativnim dejstvom koje u odnosu na ljudski organizam ima određene štetne posledice. Prirodni preparati imaju procentualno manji stepen izlečenja, ali je prednost prirodnih preparata u tome što nema kontraindikacija, neželjenih efekata i možete ih koristiti u dugom vremenskom periodu. Proizvodnja prirodnih preparata i kod nas i u svetu je u stalnom porastu. Zvanična medicina na to ne gleda blagonaklono i već 40 godina stereotipno ponavlja kako to nije dovoljno, sumnjajući u delotvornost takvih proizvoda. Zanemaruje se činjenica da se u sektoru farmaceutskih lekova svake godine pojavi nekoliko hiljada novih žrtava koje su umrle od posledica neželjenih dejstava lekova, dok se pred sudom nije pojavio ni jedan slučaj da je neko umro od toliko kritikovanih prirodnih preparata. I pored žestoke kampanje zvanične medicine svetska zdravstvena organizacija procenjuje da se između 65 i 80 procenata svetske populacije oslanja na tradicionalnu (alternativnu) medicinu kao primarnu formu zdravstvene zaštite.

sremus1Upotreba bilja u lečenju vodi poreklo iz daleke prošlosti. Veština lečenja biljem razvijala se kod svih naroda i sačuvala se, negde više, negde manje i kao tradicionalna ili narodna terapija, popularno nazvana narodna medicina. Mnoge biljke koje su se vekovima uspešno upotrebljavale u tradicionalnoj terapiji danas su prihvaćene i u zvaničnoj medicini, kao važne lekovite sirovine. Niko ne može osporiti lekovita dejstva hajdučke trave, kantariona, bokvice, kičice, lincure, divizme, prečice i stotine drugih. U našim krajevima je lečenje biljem i ostalim prirodnim preparatima ostalo u tradiciji. Tako skoro svako selo ima neki svoj tradicionalni prirodni lek. Stare recepture su prenošene sa kolena na koleno, usavršavane tehnološki i kombinovane sa 6+ lekovitim biljkama otkrivenim u novije vreme. Na žalost ima mnogo „magičnih“ prirodnih lekova koji pomažu kod svih oboljenja i to već za nekoliko dana. To je krajnje neozbiljno, sračunato na brzu zaradu i bezobzirno u odnosu na ljude koji u tome vide slamku spasa.

Preporučujemo Vam našu 100% prirodnu prodavnicu –

Ostavi komentar

Korpa

Nema proizvoda u korpi.

Pozovi nas