Akupresura – masaža lica

masazaAkupresurna masaža lica zasniva se na akupresuri, blažem obliku akupunkture u kom se ne koriste igle, ali se dodiruju iste ključne tačke. Ona poboljšava tonus mišića na licu, ubrzava cirkulaciju, pospešuje metabolizam kože i potkožnog tkiva i samim tim daje efekt liftinga.

Akupresura i masaža lica bezbedne su i efikasne zamene za tretmane zatezanja lica, smatra francuski akupunkturolog Pjer-Žan Kuzan, autor knjige „Fejslifting prstima“. S njegovom teorijom, koja je pokazala i praktične rezultate kod velikog broja žena, slaže se Vesna Marinković Mićić, naš najpoznatiji akupunkturolog.
– Na licu se nalaze brojne akupresurne tačke, čijom stimulacijom možemo blagotvorno uticati ne samo na lice nego i na čitavo stanje organizma. Možemo uravnotežiti protok energije i vitalnosti, osloboditi se napetosti i iščistiti od toksina, a sve to doprinosi lepšem i zdravijem izgledu kože – kaže naša sagovornica.

DODIR KOJI VRAĆA MLADOST
Akupresurna masaža lica poboljšava tonus mišića lica, pojačava cirkulaciju, pospešuje metabolizam kože i potkožnog tkiva, zateže kožu i samim tim daje efekt liftinga. Dobra je za sve tipove i stanja kože, a može da se radi u bilo kom uzrastu.
– Posle samo jednog tretmana koža je sjajna, revitalizovana i odmorna, baš kao posle dobrog, zdravog sna. A za malo jači antiejdž efekat potrebna je kura od više tretmana – kaže Vesna Marinković.

MOŽETE I SAMI DA SE MASIRATE
Da biste radili samomasažu lica, treba da napravite ulje. Pomešajte oko 50 ml osnovnog ulja i 50 kapi eteričnog ulja koje odgovara vašem tipu kože. Ova mešavina trajaće vam otprilike dve nedelje.
Eterična ulja prirodni su ekstrakti različitih biljaka i možete ih nabaviti u prodavnicama zdrave hrane.

alternativna medicina 39

ULJE BIRAJTE PO TIPU KOŽE
Suvoj i zreloj koži od osnovnih ulja najviše odgovara bademovo, a od eteričnih ulje ruže, nerolija, jasmina, geranija, ilang-ilanga i vetivera.
Masnoj koži preporučuje se osnovno ulje jojobe, te eterična ulja lavande, kedra, tamjana, nane, limuna i eukaliptusa.
Za osetljivu kožu idealni su kamilica, ruža i neven.

PRIPREMA
Pre masaže nežno, ali čvrsto štipkajte područje iznad obrva i duž slepoočnica. A onda, štipkajte kožu počevši od dna brade, pa duž linije brade, do dna uha.

REZERVA
I mišićima lica potrebna je gimnastika kako bi ostali u formi. Postoje posebni programi facijalne gimnastike, ali odlične efekte postići ćete pravljenjem grimasa. Pred ogledalom šaljite poljupce, široko se smejte, glumite čuđenje, ljutnju i strah… Kreveljite se i pravite što smešnije grimase. Neki položaji iz joge, poput stoja na glavi ili sveće, jačaju prokrvljenost lica, pa se koriste umjesto fejsliftinga. Ali ako niste baš razgibani, lezite na krevet i podignite noge uza zid. Nakon nekoliko minuta osetićete kako vam se lice zagreva.

Posle masaže pređite kockom leda preko lica. Led ne pegla bore, ali hladnoća jača kapilare ispod površine kože i sprečava njeno pucanje. Ledeni tretman jača tonus mišića, sužava proširene pore i umiruje akne.
Akupresurnu masažu lica nemojte raditi na oštećenoj koži kako ne biste pogoršali postojeći problem. Takođe, nemojte se pregrubo masirati kako ne biste izazvali pucanje kapilara.

zena.blic.rs

Preporučujemo Vam našu 100% prirodnu prodavnicu –

Ostavi komentar

Korpa

Nema proizvoda u korpi.

Pozovi nas