Mikrotalasna uništava brojne vredne nutrijente!

mikrotalasna i zdravlje

Moderne tehnologije nam sve više donose uređaje koje olakšavaju svakodnevicu, a jedan od njih je i mikrotalasna rerna.
Mikrotalasna rerna skuva, odnosno podgreje jelo brzo, ali postoje dokazi koji upućuju da je hrana manje kvalitetna, lošijeg ukusa i mirisa.
Međutim, jednostavnost i brzina su mikrotalasnoj osigurale da bude jedno od najčešćih kućnih aparata u domovima. Danas je jako malo domaćinstava koja nemaju mikrotalasnu rernu i jela pripremaju, odnosno podgrejavaju, na klasičan tradicionalan način – na ili u rerni.
Tri nedavna istraživanja su se bavila proučavanjem hrane koja se priprema u mikrotalasnoj. Skandinavski naučnici su proučavali dejstvo mikrotalasne na šparglama pa su ustanovili da se znatno smanjuje količina vitamina.
Još jedno istraživanje je pokazalo da samo 60 sekundi podgrevanja belog luka predstavlja dovoljno da se u potpunosti unište njegova antikancerogena svojstva.
Australijski naučnici su ustanovili da mikrotalasna smanjuje nivo proteina, a jedno istraživanje je pokazalo da brokoli grejana u mikrotalasnoj gubi čak 97% svojih antioksidativnih svojstava pa da se tako uništavaju značajna jedinjenja u majčinom mleku koje su od izuzetne važnosti za zdravlje bebe.
Konzumiranje svežeg i što manje zagrejavanog voća i povrća, predstavlja najzdraviji oblik ishrane. Iako je mikrotalasna ponekad nužno zlo, što češće koristite tradicionalne oblike pripremanja hrane. Na primer, kokice su puno zdravije kada se pripremaju na klasičan način nego one za mikrotalasnu.

centarzdravlja

Preporučujemo Vam našu 100% prirodnu prodavnicu –

Ostavi komentar

Korpa

Nema proizvoda u korpi.

Pozovi nas