Hrana koju treba da izbegavate dok dojite

mamaTeško je proceniti koju hranu treba da izbegavate dok dojite. Neke namirnice koje jedete mogu da izazovu da beba bude nervozna dok druge mogu da poremete njihov stomak.

Na neku hranu bebe čak mogu da imaju i alergijsku reakciju. Evo nekih namirnica koje mogu izazvati neželjena dejstva kod odojčadi.

1. Pića koja sadrže kofein

Pića sa kofeinom mogu da deluju na bebe na sličan način kao što deluju i na odrasle. Kod njih mogu izazvati nervozu i problem sa spavanjem. Ukoliko baš ne možete bez kofeina, a dojite, potrudite se da ga unosite u malim količinama.

2. Alkoholna pića

Dok dojite ne bi trebalo da pijete alkohol uopšte. Međutim, ukoliko želite da popijete čašu vina uz obrok ili piće sa prijateljima, to uradite nakon dojenja.

3. Luk

Poznato je da luk može da promeni miris i ukus majčinog mleka. Ukoliko želite da jedete hranu koja u sebi ima dosta luka, pojedite je bar dva ili tri sata pre dojenja. Neke bebe odbijaju da piju majčino mleko baš zbog tog mirisa i ukusa.

alternativna medicina 68

4. Orahe

Najčešća hrana na koju bebe mogu da budu alergične su orasi. Dojenje tokom prva četiri meseca smanjuje šanse za pojavljivanje alergija kod bebe i zato treba da izbegavate orahe koliko god možete.

5. Citrusno voće

Citrusno voće je često veoma kiselo i može da iziritira bebin stomak. Dok dojite, potrudite se da ograničite unos pomorandži, limuna i grejpfruta.

6. Povrće koje nadima

Namirnice poput brokolija i paprike su bogate vlaknima i mogu da iziritiraju stomak vaše bebe. Važno je da znate da hrana koja vama ne smeta, može da smeta vašoj bebi i zato treba da vodite računa šta jedete dok dojite.

7. Ribu

Riba je namirnica koja u sebi ima veliku količinu žive i zato je treba izbegavati dok ste trudni ili dojite. Ukoliko unosite hranu koja u sebi ima dosta žive, ona se može preneti i kroz mleko i na taj način može da izazove probleme u razvoju kod bebe.

webmedicina.org
Preporučujemo Vam našu 100% prirodnu prodavnicu –

Ostavi komentar

Korpa

Nema proizvoda u korpi.

Pozovi nas