Lek za probleme sa zglobovima, artritisom, osteoporozom, reumatizmom…

healty 2Već neko vreme na svim stranama sveta možemo se susresti sa neobičnim ali efikasnim lekom za probleme sa zglobovima, kostima, teško pokretljivim kolenima, stopalima, vratom itd. Terapija za koju mnogi tvrde da je čudotvorna sastoji se u korištenju želatina u periodu od nekoliko sedmica.

Potrebno je da kupite u prodavnici prehrambeni želatin. Ima ga u različitim oblicima sa i bez dodatih voćnih ukusa i šećera. Pred spavanje pomešate vrhom punu čajnu kašikicu želatina u čašu vode, soka, jogurta ili neke druge tekućine. Kako budete mešali smesu ona će postajati gušća. Kada je dobro umesite popijte je ili pojedite ako je gusta. Koristite toliko tekućine da kada umešate želatin smesa ostane dovoljno tečna da je možete popiti ako vam je tako lakše. Možete je pomešati i sa žitaricama sa mlekom, te pojesti tu masu. Ukoliko su vaše tegobe sa zglobovima i kostima jače koristite ovu metodu ujutro i naveče. Treapija bi trebala dati efekat i smaniti bolove i znatno povećati pokretljivost zglobova već nakon sedam dana. Tretman prema potrebi možete korisiti od 4 do 6 sedmica.

Ovaj recept posebno je koristan za starije i manje pokretne osobe ,te ljude koje osećaju bolove pri pokretima i sl.

Želatin je proizvod životinjskog porekla koji nastaje hidrolizom proteina kolagena koji je glavni vezivni sastojak životinjskog tkiva: hrskavica, kostiju, tetiva, itd. Želatin svakodnevno konzumiramo a da toga nismo svjesni u različitim prehrambenim proizvodima , želeima, mesnim produktima, mlečnim i hladnim prerađevinama, gumenim bombonama itd. Često je sakriven u ovim proizvodima pod nazivom E441.

Kako starimo ili usled poremećaja ili prehrane naša telo proizvodi manje kolagena što uzrokuje da pojedinačna mikrovlakna u našem telu postaju više međusobno povezana što rezultira manjom fleksibilnošću. To nam daje efekat slabe fleksibilnosti, bolova i otežanog kretanja te nam je potrebno sve više pokreta kako bismo se “zagrejali” i normalno bezbolno izvodili neke fizičke aktivnosti. Ovi sastojci nadoknađuju se putem želatina.

alternativna medicina 29

U studijama i preporukama navodi se da je korištenje želatina osim ovih rezultiralo i sledećim zdravstvenim koristima

  • Pomoć pri rastu i boljoj teksturi kose i noktiju
  • Boljom elsatičnošću tela i kože te smanjenju vidnih tragova starenja na koži
  • Skoro svi ispitanici prijavili su značajno poboljšanje kvaliteta sna
  • Studije su pokazale i redukciju u pojavi celulita, pojačanom metabolizmu i znatnom smanjenju sezonskih alergijskih reakcija

Želatin se proizvodi od različitih vrsta životinja a najčešće od svinja ili goveda što bi trebalo jasno biti naznačeno na pakovanju.

zdravljebezdoktora.com

Preporučujemo Vam našu 100% prirodnu prodavnicu –

Ostavi komentar

Korpa

Nema proizvoda u korpi.

Pozovi nas