10 fenomenalnih istina o vodi

H2O-voda-620x400Voda je mali molekul krajnje specifičnih svojstava.

Nema drugih molekula s takvim svojstvima, a da ona ne postoje, ne bi bilo života na Zemlji.

Ima tri oblika.
Voda je jedina materija na svetu koja postoji u sva tri agregatna stanja: tečnom, čvrstom i gasovitom.

Diže led na površinu.
Led pluta na vodi, što je naučno neobjašnjivo jer je samo kod vode kruti oblik ređi i lakši od tekućeg. Kad bilo koja druga supstanca pređe iz tečnog u čvrsto stanje, povećava se gustina molekula i atoma te ona postaje relativno teža. Ali to je prirodni fenomen bez kojeg bi život bio nezamisliv. Kad bi se voda ponašala kao druge materije i kad bi, na primer, zimi led potonuo na dno jezera, izumrla bi sva živa bića u njemu. Ispod leda temperatura je na dnu jezera, reke ili mora stabilna i iznosi 4 ° C, bez obzira na spoljnu temperaturu. Zato živa bića u jezeru pod ledom mogu preživeti dugačke zime.

Drži male životinje. 
Od svih tečnosti, voda ima najveću površinsku napetost, čak triput veću od, na primer, alkohola. Zato manja bića mogu bez problema da hodaju po vodi.

Otapa svaku materiju.
Voda je najjači rastvarač na Zemlji, s vremenom otapa i plastiku, teflon …

alternativna medicina 58

Penje se po drveću.
Voda se može penjati uskim kanalima po najvišim stablima pod pritiskom od nekoliko desetina atmosfera.

Daje nam kiseonik.
Čak 80% kiseonika na Zemlji dolazi iz mora, a samo 20% od biljaka.

Registruje sve što se dešava oko nje.
Rezultati eksperimenata u različitim zemljama pokazuju da voda pamti i upija svaki uticaj. Struktura njenih molekula menja se pod delovanjem magnetnog i električnog polja, boja, formi, muzike, reči, Sunca, Meseca … a najjače reaguje na ljudska stanja i osećanja.

Čisti se sama.
Voda ima svojstvo “samoisceljenja”. U fazama promene agregatnih stanja ona se čisti od informacija koje je upila, čuvajući osnovnu strukturu, odnosno program života.

Menja se u svakom mestu na Zemlji.
Probijajući se na površinu, voda upija osobine tla, informaciju o njegovim biološkim i energetskim osobinama i nigde na svetu nije ista, nema istu strukturu.

Čuva našu vezu sa domovinom.
Nauka je utvrdila da je vodena struktura čovekovog organizma identična strukturi vode mesta na kojem se rodio. Tako se unutrašnja veza s mestom rođenja čuva celog života i doživljaj domovine nema samo poetski nego i konkretan fizički smisao.

izvor: portaloko.hr

Preporučujemo Vam našu 100% prirodnu prodavnicu –

Ostavi komentar

Korpa

Nema proizvoda u korpi.

Pozovi nas