Rešenje za nadutost i vetrove

stomak

Nadutost i vetrovi veoma su čest problem o kojem se retko govori.

Telo u proseku dnevno proizvede oko 2 litre gasova koji se uglavnom sastoje od bezmirisnih para. Gasovi najčešće nastaju zbog hrane koja se teško vari. Ugljenihidrati i šećeri uzročnici su gasova, a neugodne zvukove i neprijatan miris najčešće uzrokuju laktoza i fruktoza.

Osim toga, način na koji jedete može prouzrokovati nadutost i gasove, pa se zato potrudite da jedete polako kako ne biste progutali previše vazduha koji kasnije mora izaći napolje.

Ako želite sprečiti ovaj neugodni problem, otkrivamo vam nekoliko saveta.

Pažljivo s mahunarkama – Mahunarke sadrže nutritijente koji su veoma hranjivi i zdravi, pa ih zato ne biste trebali izbegavati. No, budući da uzrokuju gasove, vodite računa o načinu na koji ih kuvate. U varivo za vreme kuvanja dodajte kašiku jabukovog sirćeta, nekoliko zrnaca komorača ili anisa.

alternativna medicina 53

Manje tečnosti – Trudite se da pijete manje gaziranih sokova. Gazirana pića sadrže CO2, a mehurići koje gutate ostaju u vašem stomaku i na njih se lepe bakterije iz creva što rezultuje neugodnim i glasnim vetrovima.

Izbegavajte brzu hranu – Brza hrana sadrži hemijske aditive koji se vremenom nakupljaju u crevima, te uzrokuju nadutost i vetrove.

Kim – Čaj od kima delotvorno ublažava probavne smetnje. Dnevno pijte jednu šoljicu čaja od kima, a u situacijama kada vas nadutost i vetrovi učestalo muče, možete piti i do tri šoljice čaja dnevno.

Masaža stomaka – Ugodna masaža može ubrzati rad creva i pomoći da se hrana lakše probavi. Izmasirajte stomak u smeru kazaljke na satu i stavljajte tople obloge.

narodnilijek.com

Preporučujemo Vam našu 100% prirodnu prodavnicu –

Ostavi komentar

Korpa

Nema proizvoda u korpi.

Pozovi nas