Efikasna prirodna sredstva za čišćenje kupatila

  • Home
  • Ostalo
  • Efikasna prirodna sredstva za čišćenje kupatila

Sigurni smo da postoji mnogo vas koje se trudite da svoje domaćinstvo održavate na što zdraviji način i izbegavate štetne hemijske proizvode !

alternativna medicina 19

Danas vam otkrivamo prirodna sredstva za čišćenje kupatila koja će vam pomoći da održavate higijenu, a da ne oštetite svoje i zdravlje svojih ukućana !

Najbolje namirnice sa kojim možete pripremati delotvorna sredstva za čišćenje kupatila su alkoholno sirće, limun, soda bikarbona i običan, prirodni sapun.

Alkoholno sirće
je vrlo koristno za čišćenje, jer skida gotovo sve, od kamenca do masnih mrlja, rešava vas neprijatnih mirisa, a ne ostavlja ih za sobom.

Koristi se obično, belo alkoholno sirće, a ne vinsko ili voćno. Možete ga pomešati sa solju ili limunom, a ne sme se koristiti samo na kamenim ili mermernim površinama.

Zajedno sa sodom bikarbonom uspešno je u borbi sa začepljenim slivnikom. U slivnik ubacite šoljicu sode, pa zalijte ključalim sirćetom.

Njime možete prati zidove kupatila, pošto je odlično u uništavanju bakterija. Prokuvano alkoholno sirće lako uništava i kamenac u kupatilu.

Uz pomoć njega možete pripremiti i univerzalno sredstvo za pranje kupatila i to na sledeći način:

U bocu s raspršivačem stavite trećinu sirćeta, deset kapi eteričnog ulja čajevca, lavande i kadulje. Dodajte malo tečnog sapuna, a ostatak dopunite vodom i dobićete odlično sredstvo za čišćenje.

Soda bikarbona je blago abrazivno sredstvo koje možete koristiti za pranje i poliranje u kupatilu i uklanjanje neprijatnih mirisa.

Razmućenom u toploj vodi sodom bikrabonom možete oprati kantu za smeće, zavesu za tuš, češljeve i četke, a možete je koristiti i za pranje prozora kako biste se rešili zaostalih kapljica vode na staklu.

Sok od limuna je često korišćeno sredstvo za čišćenje, jer je delotvoran u uklanjanju nečistoća i neprijatnih mirisa. Može poslužiti kao izbjeljivač i prirodno sredstvo za dezinficiju kupatila. Uspešan je u uklanjanju vodenog kamenca i zato slavine u kupatilu povremeno natopite njime.

alternativna medicina 22

Prirodno sredstvo za čišćenje fugni između pločica:

Da bi keramičke pločice i fugne, bile sjajne kao prvog dana, napravite sledeću smešu:

7 čaša vode (1,5 l)
1/2 čaše sode bikarbone
1/3 čaše soka od limuna
1/4 čaše alkoholnog sirćeta

U 1,5 litar vode rastvoriti sodu. Dodati sok od limuna i na kraju polako sipati sirće. Sačekajte dok prođe hemijska reakcija i vaša smeša je gotova za upotrebu.

Četkicom ili sunđerom utrljajte smesu u fugne između pločica i videćete kako pred vašim očima fugne postaju bele, a pločice dobijaju svež i obnovljen izgled.

Prirodna sredstva za čišćenje kupatila su podjednako, ako ne i bolje, delotvorna kao kupovna sredstva za čišćenje, ali su uz to i puno zdravija i jeftinija.

mogujatosama.rs

Preporučujemo Vam našu 100% prirodnu prodavnicu –

Ostavi komentar

Korpa

Nema proizvoda u korpi.

Pozovi nas