Promene na jeziku pokazuju kakvog ste zdravlja

  • Home
  • Mladi
  • Promene na jeziku pokazuju kakvog ste zdravlja

3-40367_2_6
Jezik je najjači mišić u ljudskom telu koji priprema hranu za žvakanje i primarni je organ ukusa. A funkcija njegovog izgleda je mnogo važnija nego što mislimo, jer poput lekarskog kartona na njemu su po kineskoj medicini ispisana stanja našeg organizma.

Donosimo 10 promena na jeziku pomoću kojih možete identifikovati stanje svog zdravlja

1. Normalan jezik – ružičast, bez tragova zuba ili diskoloracije, sa jasnim premazom koji pokazuje pravilnu sekreciju pljuvačke.

2. Tanak beli površinski sloj, vidljivi tragovi nekoliko crvenih tačkica – ovakav izgled jezika upućuje na nedostatak vitalne energije u telu koja uzrokuje umor, loš apetit i preterano znojenje. Ono se manifestuje i na raspoloženje pa su takve osobe najčešće zabrinute i nervozne.

3. Tanak žuti sloj na sredini okružen crvenim ostatkom površine jezika – ovakav izgled jezika upućuje na probleme sa zatvorom, dehidratacijom i kožnim bolestima. Sve se to manifestuje na raspoloženje pa su osobe takvog jezika obično promenljivog raspoloženja.

4. Masni beli sloj, otečeni rubovi jezika – ovakav izgled upućuje na neuravnotežen rad probavnog sistema, kao i sklonost da se voda nakuplja u organizmu. Ove osobe se osećaju malaksalo i bezvoljno.

5. Crne tačkice na ljubičastoj površini – upućuju na zastoj krvi u delovima tela koji može uzrokovati probleme sa venama, „teške“ noge, glavobolju, bol u prsima i kožu bez sjaja.

alternativna medicina 18

6. Tanak beli sloj i crveni vrh jezika – ovo stanje otkriva kako je organizam izložen stalnom stresu koje uzrokuje nestabilno emocionalno stanje. Energija u telu se nakuplja u čvorovima koji uzrokuju upalne procese.

7. Crveni jezik sa žutim debelim naslagama po sredini površine – pokazatelj je povišene telesne temperature koja ukazuje na moguće infekcije mokraćnih puteva, probleme sa kožom čija je površina lepljiva. Osobe sa takvim problemima često su ljutite i ne osećaju se udobno u vlastitom telu.

8. Gusti beli sloj po sredini površine bledog otečenog jezika – izgled koji upućuje na infekciju ili ipak na upalu povezanu sa nekom autoimunom bolešću, nedostatak vitamina i minerala. Takva stanja uzrokuju bled ten, bol u kičmi i osećaj koji često graniči sa panikom.

9. Pukotine na crvenoj površini jezika – upućuje na gljivične infekcije u telu koje prate noćno znojenje, nesanica, iritacija.

10. Jezik čija je površina bleda i bez naslaga ukazuju na smanjen protok krvi u telu, anemiju koja može da uzrokuje vrtoglavicu, umor, a osobe ovakvog stanja pate od nedostatka koncentracije i pamćenja. Osim toga kod žena je takav jezik često znak moguće hormonalne neuravnoteženosti.

24sata.rs

Preporučujemo Vam našu 100% prirodnu prodavnicu –

Ostavi komentar

Korpa

Nema proizvoda u korpi.

Pozovi nas