Pušači, na ovaj način ćete eliminisati katran iz pluća

  • Home
  • Mladi
  • Pušači, na ovaj način ćete eliminisati katran iz pluća

Ukoliko želite da ublažite pogubno delovanje duvana, primenite nekoliko korisnih saveta koji će vam pomoći da se oslobodite toksičnih materija nataloženih u disajnim organima.

Quitting smoking concept. Hand is refusing cigarette offer.

PRAVILNO DISANJE
Izdvojite bar desetak minuta dnevno, najbolje ujutru, za jednostavne vežbe disanja, kojima ćete pročistiti kompletan respiratorni sistem. Stanite mirno, sa malo razmaknutim nogama, i nekoliko puta duboko udahnite i izdahnite kroz nos. Udahnite kroz usta i izdahnite kroz nos, trudeći se, koliko god je to moguće, da istisnete sav vazduh iz pluća. Polako udahnite kroz nos tako da vam u pluća uđe što više vazduha i zadržite dah pet sekundi. Izdahnite vazduh kroz usta nastojeći da što više ispraznite pluća. Ponovite vežbu četiri puta.

INHALACIJA
Svaki drugi dan inhalirajte se eukaliptusom, ruzmarinom ili majčinom dušicom:u lonac sa vrelom vodom sipajte nekoliko kapi eteričnog ulja neke od ovih biljaka i udišite lekovitu paru koja, osim što pomaže izbacivanje toksina iz respiratornog trakta, deluje opuštajuće, rastvara sluz i ublažava tegobe izazvane prehladom, gripom, upalom grla, sinusitisom ili bronhitisom.

BLAGOTVORNO BILJE
Neke lekovite trave su odlični detoksikatori celog organizma, ali postoje biljke koje efikasno čiste upravo disajne organe.

POTOČARKA
Čorba od ove biljke je jedan od najstarijih lekova za čišćenje pluća, a priprema se od kilograma potočarke,dve šolje urmi i četiri šolje vode. Sastojci se sipaju u šerpu i lagano kuvaju sat vremena (dodati vode kada se masa zgusne), nakon čega se dodaju začini po ukusu.

DIVIZMA
Čaj od divizme olakšava disanje jer otčepljuje respitarne kanale začapljene katranom.

alternativna medicina 8

ĐUMBIR
Bilo da je reč o svežem korenu ili prahu, đumbir će svakako pomoći u detoksikaciji respiratornog sistema. Čaj od ove biljke, u koji se stavi nekoliko kapi limuna, olakšava disanje, dok kupka otvara pore i podstiče znojenje, a samim tim i izbacivanje otrova.

BOROVE IGLICE
Listovi ovog četinara tradicionalno se koriste za ispiranje usta i grla, ali su i dobar saveznik u detoksikaciji pluća.

KOJE SU NAMIRNICE KORISNE?

BELI I CRNI LUK
Osim što rastvara sluz i deluje antiseptički, ovo povrće sadrži supstance koje služe u prevenciji karcinoma pluća i upale disajnih organa.

ČILI PAPRIČICE
Ljuta hrana pomažeu razgradnji sluzi u celom organizmu, naročito u disajnim putevima. Na isti način deluje i na katran, zbog čega je odličan detoksikator pluća.

NARANDŽA
Ovo sočno voće je pravi rudnik vitamina, ali je i snažan detoksikator. U svom sastavu ima antioksidans kriptoksantin koji jača otpornost disajnih organa i dobra je prevencija raka pluća.

dnevno.rs
Preporučujemo Vam našu 100% prirodnu prodavnicu –

Ostavi komentar

Korpa

Nema proizvoda u korpi.

Pozovi nas