Evo kako jednostavno oprati pesticide!

113815301

Danas je vrlo teško naći povrće i voće koje nije prskano. Izbor kupovnog organskog voća i povrća je još uvijek slab, takve namirnice su često uvezene pa nisu sveže, znaju biti lošijeg kvaliteta i na žalost – za mnoge preskupe. Ukoliko niste sretnik koji ima vrt i sam uzgaja svoju hranu, šta napraviti? Pranje pod vodom uklanja samo mehaničke nečistoće i mali deo pesticida pa pojedinci koriste blago sredstvo za pranje posuđa i četku, a zatim gule koru. Iako se na taj način voće i povrće opere puno bolje nego samo s vodom, to i dalje nije dovoljno da se uklone ostaci pesticida.

U raznim ispitivanjima s uklanjanjem pesticidnog ostatka je dokazano da se raznim metodama može ukloniti ostatak pesticida za – 75%. Nažalost, izgleda da se nije moguće rešiti 100 %, ali i ovih 75% je odlično.

 Evo 7 koraka kako jesti čistije:

 1. Najbolja opcija je naravno – jesti svoje voće i povrće organskog uzgoja.

 2. Kupujte povrće i voće kod poznanika ili prodavca na placu koji uzgajaju lokalno i beru sveže.

 3. Ogulite koru s voća i povrća ako je to moguće. Napominjemo da su generalno najprskanije voćke – jabuke, jagode, grožđe, borovnice, breskve i nektarine, a najprskanije povrće – celer, spanać, salata, zvonasta crvena paprika, krastavac, krompir i cherry paradajz.

 4. Ok, kupili ste voće i povrće za koje niste sigurni dali je prskano – i šta sad? Idemo po redu:

 Detaljno operite i očetkajte voće i povrće pod mlazom mlake vode s malo 100% prirodnog deterdženta za posuđe (imate ga u ponudi na ovom sajtu). Isperite.

Napomena: Gljive samo očetkajte i obrišite. Ne zaboravite jako dobro oprati lubenice pre rezanja jer je njihova kora leglo mikroba, a ako ih ne operete s kore, nožem ćete ih samo uneti unutra! Bacite spoljno lišće lisnatog povrća.

Uzmite veću posudu i namočite u nju plodove u otopini vode i kupovnog (bio dućani) ili domaćeg sredstva za uklanjanje pesticida. Možete za ovu svrhu iskoristiti i prethodno očišćenu sudoperu ili činiju.

alternativna medicina 74

Evo kako domaćim sredstvom ukloniti pesticide:

Rešenje 1: 1 kašika morske soli na čašu vode. Namačite sat vremena pa isperite.

Rešenje 2: Napravite otopinu 1: 4 od sirćeta i vode. Neka odstoji 1 sat pa isperite. Prskane jabuke namačite i duže.

Napomena: Bacite pogled na vodu u kojoj se namakalo voće i povrće i videćete šta je sve izašlo…

5. Napravite svoj sprej za uklanjanje pesticida. Slede 2 recepta za domaći sprej:

1. Recept  – 1 kašika soka od limuna, 2 kašike soda bikarbone, 1 čaša vode. Mešati dok se soda ne rastvori i uliti u sprej bocu. Našpricati na voće i povrće i ostaviti 15-tak minuta. Isprati.

2. Recept – Čaša vode, čaša belog sirćeta, 2 kašike sode bikarbone,  – sve dobro promešajte. Ulijte u sprej bocu i isprskajte voće i povrće. Neka odstoji 15-tak min. Isprati.

atma.hr

Podelite informaciju, budite humani.

Za detoksikaciju samog organizma preporučujemo 100% prirodno rešenje – mineral zeolit 

 

Preporučujemo Vam našu 100% prirodnu prodavnicu –

Ostavi komentar

Korpa

Nema proizvoda u korpi.

Pozovi nas