Prirodni načini da umirite nervozni stomak

  • Home
  • Mladi
  • Prirodni načini da umirite nervozni stomak

djumbir

Problemi sa stomakom mogu da budu veoma stresni i neprijatni, ali na sreću postoje jednostavnii i prirodni načini da olakšate tegobe i to za kratko vreme.

1. Popijte čaj

Čaj je jedan od najlakših načina da umirite stomak. Čaj od đumbira, kamilice ili nane može da umiri bolove u stomaku i smanji nervozu. Čaj od nane takođe pomaže kod menstrualnih bolova i smanjuje mučninu i zato je dobro imati ga uvek pri ruci!

2. Pepermint

Imajte uvek u tašni pepermint bombone ili žvake u slučaju da treba da osvežite dah ili smirite stomak. Tvrde pepermint bombone ili žvake sa pepermintom mogu da pomognu ako imate bolove u stomaku ili problema sa varanjem. Prema istraživanju Univerziteta u Merilendu, pepermint opušta mišiće stomaka i zato je od velike pomoći.

alternativna medicina 73

3. Đumbir

Đumbir je još jedan koristan sastojak ako pokušavate da umirite stomak. Đumbir je poznat po tome da pomaže kod mučnine, a takođe i smanjuje bolove u stomaku. Ne brinite, ne morate da žvaćete koren svežeg đumbira, dovoljno je da popijete čaj ili ga dodate u čorbu ili jelo.

4. Bistra supa

Ako možete da pojedete nešto, smirite stomak pomoću bistre supe od piletine ili povrća. Izaberite nešto lako svarljivo (šargarepu ili krompir) kako ne biste rizikovali da još više iritirate stomak. I piletina i supa od povrća su lagani I hranljivi, tako da mogu ublažiti mučninu i dijareju.

5. Prepečeni hleb

Ako ste kod kuće, probajte sa suvim, prepečenim tostom. Ovo je veoma star lek za želudac i mnogi ljudi ga koriste, tako da znate da je sigurno proveren lek. Prepečeni hleb ili dvopek upija toksine iz stomaka.

6. Pirinač

Pririnač je lagana hrana koja će brzo umiriti vaš stomak. Lako svarljive namirnice je dobro jesti kada imate problema, jer mogu da zaustave dijareju apsorbujući tečnost u vašem probavnom sistemu. Pirinač smanjuje i mučninu.

7. Med

Med je jedan od njaboljih lekova za smirivanje stomaka! Med sadrži mnogo enzima i kiselina koje pomažu pri varenju i apsorpciji. Uzmite kašiku meda ili ga stavite u čaj kako biste ublažili mučninu i dijareju.

Ponekad ovi prirodni lekovi deluju brže u smirivanju stomaka od klasičnih lekova. Da li vi možda imate neki predlog?

b92.net

Preporučujemo Vam našu 100% prirodnu prodavnicu –

Ostavi komentar

Korpa

Nema proizvoda u korpi.

Pozovi nas