Sprečite prerano sedenje kose

seda_kosa

Kosa pokazuje tendenciju da s prolaskom godina gubi svoju prirodnu boju. Samim tim prirodno je da kosa sedi u starosti. Međutim prerano sedenje je nezdravo stanje.

Kosa je dodatak koži. Sastavljena je od iste vrste ćelija koje se nalaze u epidermu i raste iz folikula koje se nalaze u njemu. Kosa se ne može hraniti izvana, jer ishrana koja je potrebna koži mora u nju doći krvotokom.

Pogrešna ishrana i mentalne brige dva su primarna uzroka preranog sedenja kose. Pojava ovog poremećeja kod mladih ljudi uglavnom je uzrokovana manjkom nekih B vitamina, gvožđa, bakra i joda u svakodnevnoj ishrani. Mentalne brige proizvode izuzetnu napetost kod kože lobanje, što utiče na dotok vitalnih hranljivih sastojaka.

Ishrana je od najveće važnosti u sprečavanju i tretmanu preranog sedenja kose. Važno je da ishrana bude bogata svim esencijalnim hranljivim sastojcima. Važni vitamini su: pantotenična kiselina, para-aminobenzeova kiselina i inositol. Da bi se došlo do zadovoljavajućih rezultata, sva ova tri vitamina koja pripadaju kompleksu B vitamina treba istovremeno unositi, po mogućstvu u formi koja pruža sve B vitamine, kao što su kvasac, pšenične klice i džigerica. Uzimanje jogurta sa supenom kašikom kvasca je u tom smislu jako dobro. Savetuje se i dodatak u vidu gvožđa i joda, u obliku morskih plodova, ali i banana i šergarepe.

Iz knjige : „Prirodno lečenje“

Preporučujemo Vam našu 100% prirodnu prodavnicu –

Ostavi komentar

Korpa

Nema proizvoda u korpi.

Pozovi nas