Šta neprijatan miris tela govori o vašem zdravlju?

  • Home
  • Mladi
  • Šta neprijatan miris tela govori o vašem zdravlju?

64559_znoj-shutterstock-155697284_630x0

Jednog dana mirišete na ruže, ali već sledećeg dana ne možete da poverujete da taj miris dolazi od vas. Nekada ne možemo da ne budemo žrtva lošeg mirisa, a to nije do nas. Neprijatan miris nema veze sa higijenom, već sa zdravljem. Ako ne smete da približite nos vašem pazuhu, pročitajte na koji način možete da sredite taj problem.

NEPRIJATAN MIRIS MEĐUNOŽJA
Ako ovakav miris dolazi iz predela vašeg međunožja, a upravo sumnjate na predeo vagine, šta to može da znači? Prema profesoru sa „NYU Langone“ medicinskog centra, doktorki Mirijam Grin, žene često zaboravljaju da je tampon i dalje u njima. Ako osetite neprijatan miris, obratite pažnju da li imate grčeve u stomaku koji prate taj miris. Doktorka preporučuje da nakon uklanjanja tampona, žene obavezno moraju da se obrate svom ginekologu, zbog terapije.

MIRIS HLEBA
Podseća na miris sveže pečenog hleba, ali je malo neprijatniji i ne dolazi iz rerne. Umesto toga, taj miris dolazi malo južnije i bliže vašem kaišu.
Šta to znači? Vaginalni sekret može lako da izgubi svoj balans, a gljivice kao što je kandida mogu da izazovu ovaj miris. U koliko nosite garderobu od veštačkih materijala ili suviše dugo nosite znojave helanke. Najbolje je da se obratite lekaru da bi vam prepisao lek kojim ćete ovo rešiti.

SVEŽA RIBA
Ovde je reč o mirisu sveže ribe sa pijace. Prema Nataši Džonson, doktorki, ovaj miris je rezultat loše bakterije koja je brojnija od dobrih bakterija u vašoj vagini. Žene najčešće primete ovaj miris nakon seksa ili kada imaju menstruaciju. Može biti praćen svrabom i crvenilom. Ovo stanje izaziva povećanje pH nivoa. Najefektivnije se leči oralnim antibioticima.

alternativna medicina 5

MIRIS VOĆA?
Imate utisak da je neko stavio voćni puder u vašu wc šolju, ali zapravo se vaš urin oseća na voće. Ovo možda nije nagori miris koji možete da osetite, ali morate da potražite savet specijaliste.
– Ako primetite ovo, to može da bude višak šećera u vašem urinu. Može biti znak dijabetesa – rekla je doktorka Grin.
U koliko vaše telo izbacuje višak šećera kroz urin, to može biti znak da posetite lekara.

NEPRIJATAN ZADAH
Sigurni ste da ste oprali zube, očistili ih sa koncem i isprali sa tečnošću za bolji dah. Ni jedna žvaka ne može da pomogne ovom mirisu. Možda imate sinusitis.
To je bakterija koja izaziva upalu sinusa u šupljinama koje povezuju nos i usne. Izaziva užasan miris nastaje zbog toga što se polako spušta iz nosa u grlo. Može dovesti do bola u ušima, zubima i vilici. Srećom, sinusitis se u velikom broju slučajeva sam smiri. Konultujte se sa lekarom, da bi sprečili da ovaj bol pokrene i glavobolje, bol u vratu i oticanje oko očiju.

STOPALA
Dok radite pedikir možete da primetite neprijatan miris stopala. Zvuči gore nego što jeste. Znojava stopala su idealno mesto za bakterije i gljivice. One žive u mračnim dubinama vaših toplih cipela. Ovo dovodi do crvenila i svraba. Najbolji lek je da vam doktor prepiše preparat koji ćete mazati da bi uklonili ovo. Nemprijatan miris će nestati kada i ovi neželjeni gosti.

blic.rs

Za Vaše zdravlje preporučujemo –

Ostavi komentar

Korpa

Nema proizvoda u korpi.

Pozovi nas