5 čestih tegoba kod kojih pomaže CRNI LUK

  • Home
  • Ostalo
  • 5 čestih tegoba kod kojih pomaže CRNI LUK

60508_shutterstock-139528010_630x0

Beli luk se možda smatra prirodnim antibiotikom broj 1, međutim, ni crni luk ne treba potcenjivati. Uopšte! Stručnjaci se slažu da postoje neke bolesti i stanja koja možete izlečiti samo crnim lukom, bez upotrebe drugih lekova. Evo pet žestokih razloga zbog kojih treba uvek da ga imate u špajzu.

Zapušene uši
Stvaranje cerumena u uhu štiti ga od infekcija, ali ako ga je previše, uši mogu da se zapuše, pa čak i da bole. E sad, čujte ovo: luk skuvajte, jedno rebro stavite u uho, samo nemojte da gurate duboko u ušni kanal. Prenoćite sa lukom u uhu. Njegovi sokovi će razmekšati cerumen, a vi ćete ga ukloniti bez imalo muke.

Opekotine
Ako je pečenje, kuvanje ili peglanje deo vaše svakodnevice, onda sigurno znate šta su opekotine. Prepolovite luk, stavite ga na opekotinu i bol će nestati.

Ubod ose ili pčele
Ukoliko ste alergični, ubod ose ili pčele može da bude ozbiljno opasan. Zato, ukoliko vam se to desi, pokušajte da ostanete mirni, nemojte da paničite. Probajte da izvadite žaoku ili dajte nekom da to uradi umesto vas. Mesto uboda nemojte da pritiskate, samo izblendirajte jedan luk, pa ga nežno prislonite na mesto uboda. Otok će nestati.

Visoka temperatura
Sigurno se sećate kad ste bili mali kako vam je baka gurala luk u čarape kad ste bili bolesni? Da, to je odličan prirodan način da skinete temperaturu. Probajte sledeći put! Sledeći put? Ups… Nadamo se da se da ipak nećete 🙂

Detoksikacija
Najbolje smo ostavili za kraj. Sirovi crni luk odličan je saveznik u izbacivanju otrova iz organizma, a sigurni smo da je detoksikacija crnim lukom i najjeftinija. Kako je proleće počelo, nema razloga da ne probate!

blic.rs

Za Vaše zdravlje preporučujemo –

Ostavi komentar

Korpa

Nema proizvoda u korpi.

Pozovi nas