Đoković koristi drevnu japansku reiki tehniku

  • Home
  • Mladi
  • Đoković koristi drevnu japansku reiki tehniku

Prvi reket sveta Novak Đoković ima svog reiki mastera koji ga je podučio toj japanskoj tehnici za koju mnogi veruju da je isceljujuća, otkriva „Blic“.

nole

Reiki se opisuje kao tehnika kojom se eliminiše stres, koja relaksira i leči, a zasnovana je na verovanju da životna energija teče kroz organizam. Prema ovoj danas veoma popularnoj tehnici, ako neko ima nisku životnu energiju, podložan je bolestima i stresu, a ako je ta energija visoko, osoba se oseća zdravije i sretnije.

Prema saznanjima „Blica“, Đokovića je u tajne reikija uveo Beograđanin Žarko Ilić, kome je umetničko ime Damar. Ilić, koji je izdao i muzički album tradicionalne muzike, ima zvanje reiki mastera. Novak je objavio i zajedničke fotografije sa masterom, nije skrivao prijateljstvo, ali detalji njihovog odnosa do sada nisu otkriveni.

nole 2

U Novakovom okruženju su za naš list potvrdili da Đoković upražnjava reiki tehniku.

– Isprva je radio sa učiteljem, koji ga je podučio tehnici. Potom je Novak usavršio reiki i počeo sam da upražnjava tehniku – kaže naš izvor.

Reiki nije ostao samo Novakova metoda relaksacije i lečenja, već se proširio i na neke ljude iz njegovog okruženja i tima.

Šta Novak zapravo radi?

Osobe koje praktikuju reiki koriste tehniku polaganja ruku na telo ili iznad tela. Reiki je energetski tretman, poznat još i kao terapija dodirom. Kroz dlanove osobe koja primenjuje reiki se kanališe energija koja leči, a od pacijenta se samo očekuje da se opusti i legne. U toku inicijacije osoba može da ima različite senzacije – osećanje toplote u rukama, pulsiranje energetskih centara, blage trnce u telu i slično. Neki imaju vrlo jasne vizije boja ili svojih vodiča. Sve je individualno.

Posle ovog dela takozvane inicijacije, sledi period čišćenja jer isceljujuća energija podešava vibracije energetskog polja i podiže ih na viši nivo. Toksini do tada taloženi u telu i umu počinju da se oslobađaju. Reiki ima nekoliko nivoa. Kada se nauči tehnika samotretmana, oni koji upražnjavaju reiki mogu isceljivati i druge na sledećim nivoima.

Reiki vodi poreklo iz japanskog izgovora dva kineska karaktera koja se koriste da opišu energiju. „Rei“ znači duša, duh i „ki“ u prevodu dah ili energija žive sile – životna energija. U poslednjih dvadesetak godina na Zapadu su se pojavile mnoge tehnike koje u sebi sadrže naziv „reiki“ (karuna reiki, tera mai, tibetanski reiki, SKHM, reiki plus i mnoge druge). Reiki se praktikuje i u nekim bolnicama širom Amerike, Kanade, Australije i Britanije, i to kao značajan način poboljšanja brige o pacijentima.

blic.rs

Preporučujemo Vam našu 100% prirodnu prodavnicu –

Ostavi komentar

Korpa

Nema proizvoda u korpi.

Pozovi nas