Zašto je himalajska so bolja od morske?

Himalajska so se lako apsorbuje i sprečava dehidraciju organizma. Morska i konvencionalna so utiču na zadržavanje vode u tkivu, što može uzrokovati nastanak celulita, reumatizma, artritisa, stvaranja kamenja u bubrezima i želucu.

himalajska-so

Svako ko je želeo da sazna šta je i kakva himalajska so, prvo je saznao to da je najčistija i najzdravija so na svetu jer sadrži 84 elementa koja se nalaze i u našem organizmu, tako da je potpuno komplementarna i snabdeva naše telo svim potrebnim mineralima.

Minerali koji se nalaze u himalajskoj soli sićušni su i ćelija ljudskog organizma lako može da ih svari.

Pravilna ishrana podrazumeva upotrebu hamalajske soli. Lako se apsorbuje i sprečava dehidraciju organizma. Reguliše nivo vode i elekrolita u organizmu. Balansira pH faktor u ćelijama. Pored toga, sićušna so mnogo toga dobroga čini našem organizmu:
Reguliše nivo šećera u krvi i sprečava dijabetis.
Sprečava starenje organizma.
Pomaže kod regulisanja metabolizma i procesa varenja.
Podržava zdravlje respiratornog trakta, posebno sinusa.
Gotovo da nestaju grčevi u mišićima.
Poboljšava cirkulaciju i doprinosi zdravlju vaskularnog sistema.
Utiče na pročišćavanje i detoksifikaciju krvi.
Pomaže jačanju kostiju, posebno kod dece u razvoju.
Podržava rad jetre i bubrega.
Obnavlja ćelije mozga i utiče na poboljšanje koncentracije.
Pospešuje zdrav san.
Doprinosi boljem raspoloženju i pozitivnom mišljenju.

Himalajska so nema dodatne negativne efekte, ne oštećuje bubrege, želudac i unutrašnje organe. Utiče na poboljšanje prirodnog ukusa hrane koja se soli.

Himalajska so je sto posto prirodna, ima prirodan i prijatan slatkasto-slan ukus i ružičaste je boje. Kada je prerađena ima svetlo roze boju, koja je rezultat prirodnih minerala koje sadrži. To su, pre svega, jod, magnezijum, kalcijum i kalijum, bakar i gvožđe, koji snabdevaju telo elektrolitima i mineralima.

Potpuno je čista i lako se apsorbuje. Ima neograničeno trajanje i prirodno se ne stvrdnjava.

Konvencionalna i morska so utiču na zadržavanje vode u tkivu, što može uzrokovati nastanak celulita, reumatizma, artritisa, stvaranje kamenja u bubrezima i želucu. Preterano uzimanje obične soli može biti uzrok Alzhajmerove bolesti, jer se veštački aluminijum iz soli taloži u ćelijama mozga.

Kristali obične soli su odvojeni jedan od drugog, tako da prilikom varenja telo troši veliku količinu energije da bi ih metabolizovalo. To može biti uzrok nastajanja problema prilikom eliminacije štetnih materija iz tela.

alternativna medicina 9

Kako se koristi himalajska so

Preporučuje se maksimalno 3 g soli dnevno, ali ne dok se hrana termički obrađuje nego posle. Idealna je za salate.
Kod dehidracije i iscrpljenosti organizma razmutiti 1 g soli u 2 dcl vode i piti gutljaj po gutljaj tokom nekoliko sati.

Kod ekcema i problema sa kožom, nanositi nekoliko puta tokom dana rastvor 1g soli u 0,5 dcl vode. Zbog antibakterijskih i antiinflamatornih svojstava koje poseduje, posebno je efikasna kod lečenja akni i psorijaze.

Dodavanjem u kupku sa vodom, postiže se efekat relaksacije i oslobađanja od stresa, postiže se bolja cirkulacija, opuštanje mišića i oslobađanje od toksina, revitalizacija i mekoća kože i brža apsorbcija minerala.

Korišćenjem u vrućim kupkama postiže se efekat ublažavanja prehlade, smanjenja grozničavosti tela i bolova izazvanih artritisom.

Korišćenjem soli prilikom redovnih inhalacija obnavlja se respiratorni sistem i smanjuju simptomi astme i alergija.

Himalajska so prirodno jonizuje i pročišćava vazduh u prostorijama.

lepotaizdravlje.rs

Preporučujemo Vam našu 100% prirodnu prodavnicu –

Ostavi komentar

Korpa

Nema proizvoda u korpi.

Pozovi nas