Bowen terapeutska tehnika

Potpuno prirodna, nežna, holistička Bowen tehnika aktivira fiziološke mehanizme koji dovode organizam u ravnotežu

Bowen terapeutska tehnika je relaksaciona tehnika koja se zasniva na teoriji da se potpunom relaksacijom aktiviraju unutrašnje sposobnosti tela i uma da se vrate u balans i harmoniju.

Bowen je jednostavna, nežna, neinvazivna i veoma efikasna terapeutska tehnika. Može da deluje na bilo koji disbalans koji postoji u organizmu bilo da je fiziološki, biohemijski, psihološki, ili emocionalni. Osnivač ove fantastične tehnike, g.Tom Bowen, je znao da naš organizam, kada je u stanju potpune relaksacije, aktivira svoje fiziološke regenerativne sposobnosti.

Bowen je manuelna terapija koja se izvodi preko mekih tkiva – mišića, njihovih tetiva, ligamenata, i fascija. Veoma je neobična i jedinstvena zato što se nakon izvođenja serije “Bowen pokreta” na tačno određenim tačkama na telu, prave pauze od nekoliko minuta tokom kojih organizam integriše primljene informacije.

bowen-help

Stimulacija mišića, tetiva i fascija laganim pritiskom i zatim rolajućim pokretom preko tkiva, izaziva širenje nervnog impulsa ne samo na mestu izvođenja pokreta, već se taj signal prenosi kroz celo telo. Uvodeći telo u stanje duboke relaksacije, aktiviranjem parasimpatičkog nervnog sistema, pokreću se duboki fiziološki procesi koji preoblikuju disfunkcionalne obrasce napetosti u telu.

Veoma često pacijenti kažu da u regiji izvedenog pokreta osećaju peckanje, trnjenje, strujanje ili imaju osećaj toplote, i kako oni primećuju: ‘osećaju da se nešto dešava’. Čest komentar je i da još uvek osećaju prste terapeuta na telu.

Pored toga što Bowen pokreti dovode do relaksacije mišića i fascija, disanje postaje dublje i sporije, usporava se srčani ritam, poboljšan je dotok krvi u tkiva i povećava se eliminacija otpadnih produkata metabolizma.

Bowen je prvenstveno relaksaciona tehnika koja veoma efikasno deluje na popuštanje mišićne tenzije i redukuje nivo i telesnog i psihološkog, odnosno, emocionalnog stresa. Ona kao nežna neuro-mišićna tehnika resetuje nervni sistem i pomaže da se povrate mir i duboka relaksacija u celom telu.

Bowen terapeutska tehnika ne ometa, već poboljšava i dopunjuje klasično medicinsko lečenje i smatra se komplementarnom metodom.

Bowen tehnika se zbog svoje jednostavnosti i potpune neškodljivosti preporučuje svima bez obzira na zdravstveno stanje (može se bezbedno primeniti kod tek rođenih beba, ali i kod starih ljudi). Bowen tehnika se primenjuje i na životinjama – u svetu postoje terapeuti koji posebno rade sa konjima, kao i oni koji rade sa malim kućnim ljubimcima – psima i mačkama.

Rezultati koji se postižu primenom Bowen tehnike kod beba i životinja su zaista spektakularni tako da je Placebo efekat potpuno isključen. Sami pacijenti su često iznenađeni rezultatima primene Bowen tehnike i neobično im je kako tako jednostavna i nežna tehnika deluje efikasno i brzo na tako dubokom nivou, čak i u slučajevima kada ni jedna druga terapeutska metoda nije pomogla.

bowencentar.com

Preporučujemo Vam našu 100% prirodnu prodavnicu –

Ostavi komentar

Korpa

Nema proizvoda u korpi.

Pozovi nas