Hijaluron

hijaluron

Hijaluron je najbezbedniji filer bora, ali je vaš hijaluron više od filera

Hijaluron ili hijaluronan je sastavni deo kože, zglobova, oka, glasnih žica. To je osnovna supstanca ekstraćelijskog matriksa, medijum koji vezuje vodu i omogućava rastvor nutrijenata dostupnih ćelijama. Po sastavu je ugljeni hidrat. Otkriven je davne 1934. godine. Odmah je uočena sposobnost fitoestrogena ishrane da podstiču kožu na stvaranje hijalurona što rezultira u mladjem izgledu kože.

Sa njenim nestajanjem koje se dešava s godinama, menjaju se i funkcije organa koji ga sadrže, pojavljuju se bore, gubitak tonusa kože, problemi sa zglobovima, menja se glas. Estrogen koji mlada žena ima, ili estrogenu slične supstance koje dobijamo ishranom kao na primer sojom , tofuom, šalju signal ćelijama da proizvode više hijaluorna.

Hijaluron je prethodnik kolagena, a kolagen čini kožu mladom

Hijaluron je prekurzor-supstanca koja prethodi kolagenu, što znači gde ima hijalurona , biće i kolagena. Svi znamo koliko se kolagen kože menja već od 25. godine. Činjenica da hormoni kao estarogen i fitoestrogen iza ishrane, utiču na proizvodnju hijalurona objašnjava zašto posle menopauze koža rapidno stari jer izostaje ta stimulacija.

Trećina od ukupne količine hijaluronske kiseline koju telo ima se svakog dana razgradi i ponovo sintetiše. Ova proizvodnja se smanjuje s godinama. U srednjim četrdesetim već je na polovini količine koju telo treba.
U koži zadržava 1000 puta svoju težinu u vodi, pa je hidrira.

Hijaluron kao ciklus stimulacija uz peptide koji daju kolagen podmladjuje i zadržava mladost kože
U poslednjim decenijama je moguće sintetski dobiti hijaluron. Tako je nastala prava revolucija u podmladjivanju kože. Zahvaljujući isteku patenta na hijaluronski filer pojavljuje se sa svakim danom novi brend filera.

medrezon.com

Preporučujemo Vam našu 100% prirodnu prodavnicu –

Ostavi komentar

Korpa

Nema proizvoda u korpi.

Pozovi nas