Nisu sve strije iste, njihova boja otkriva jednu veoma važnu stvar koju žene ne znaju

  • Home
  • Mladi
  • Nisu sve strije iste, njihova boja otkriva jednu veoma važnu stvar koju žene ne znaju

Strije

Možda ih nemate, pa ne znate da su strije vrlo česte na ljudskom telu. To su neškodljivi, pasivni ožiljci na koži, pruge koje nastaju kao posledica istezanja kože. A u čemu se razlikuju crvene i bele strije?

Strije obično nastaju kao posledica trudnoće ili taloženja kilograma, a najčešće se javljaju na butinama, stomaku, grudima, zadnjici i rukama. Promena telesne težine, bodibilding, posledica hormonske neravoteže… sve to stvara procepe na dermalnom sloju. Ovo stanje obično se pokazuje u vidu crvenkastih, purpurnih oznaka ili diskoloracija koje se pojavljuju na područjima gde je koža rastegnuta. Procenjuje se da 90% žena koje su bile trudne, 70% adolescenata i 40% maloletnika imaju strije.

crvene strije

Crvene strije
To su prvi znaci istezanja kože. Ova vrsta ožiljaka pokazuje krvne sudove, zao i ima crvenu boju. Budući da su i dalje u fazi razvoja, one su u idealnoj fazi za lečenje. Mogu se zaceliti upotrebom krema koje pomažu u obnavljanju kolagena u koži. Obnavljanju ćelija kože i smanivanju ožiljaka doprinose i laserski tretmani.

bele strije

Bele strije

Ovi ožiljci pokazuju da je jedan deo kože duže vreme bio rastegnut. Beliu ožiljci su već neko vreme na vašoj koži. Ne mogu e lečiti bilo kakvim kremama, dok tretmani kao što je mikrodermoabrazija mogu pomoći u poboljšanju tekstur ekože i mogu joj dati poliran izgled. Ipak, ovi tretmani neće obnoviti kolagen u vašoj koži.
Za bele strije postoji drugačiji tretman kože – egzajmer laser. Pomaže u oživljavaju boje kože, a rezultati variraju od osobe do osobe.

(ia.meaww.com)

Preporučujemo Vam našu 100% prirodnu prodavnicu –

Ostavi komentar

Korpa

Nema proizvoda u korpi.

Pozovi nas