Prehlađeni ste? Imamo brzo rešenje – Luk!

Luk

Da biste ublažili ili čak zalečili prehladu, sve što je potrebno su kriške luka u čarapama u kojima ćete prespavati. Ovaj recept dolazi iz kineske medicine, a oni koji su ga probali tvrde da deluje.

Koliko god delovalo čudno, postoji i objašnjenje zbog čega je to tako. Stručnjaci refleksologije kažu da se u stopalima nalazi preko 7000 nervnih završetaka, koji se u kineskoj medicini nazivaju meridijani, a imaju veze s različitim delovima tela.To su izuzetno bitni završeci, koje često zanemarujemo, jer po celog dana nosimo cipele, pa se ti završetci ne stimulišu na pravi način.

Upravo zbog toga stručnjaci preporučuju da što češće hodamo bosi jer tako stimulišemo meridijane na stopalima.

Snažna svojstva pročišćavanja sadrže i crveni i beli luk. Oni mogu pročistiti telo, bilo da se nanose površinski ili konzumiraju. Imaju izvanrednu sposobnost ubijanja bakterija i mikroba. Fosforna kiselina (spoj u luku koji uzrokuje suze kada ga seckate) ulazi u krvotok i potiče pročišćavanje krvi.

Najbolje je koristiti organski luk, jer ne sadrži pesticide i druge hemikalije koje definitivno ne želite na svojim stopalima i koji će čitavu noć ulaziti u krvotok. Prvo stavite luk na stopala, zatim obujte čarape i dobro se naspavajte.

Dok spavate, lekovita moć luka otpočeće sa dejstvom. Prodiraće kroz kožu, pročistiti krv, uništiti bakterije i mikrobe, a istovremeno apsorbirati toksine. Luk će takođe pročistiti vazduh u kući. Iseckajte luk i ostavite ga u prostoriji celu noć. Odličan, a prirodan način zaštite od infekcija.

zena.blic.rs

Preporučujemo Vam našu 100% prirodnu prodavnicu –

Ostavi komentar

Korpa

Nema proizvoda u korpi.

Pozovi nas