DR DANICA GRUJIČIĆ: Svi moramo da ustanemo protiv jer Vlada sprema zakon koji će dozvoliti promet GMO

  • Home
  • Mladi
  • DR DANICA GRUJIČIĆ: Svi moramo da ustanemo protiv jer Vlada sprema zakon koji će dozvoliti promet GMO

Želim da se osvrnem na jednu mnogo važnu temu koja se tiče zdravlja svih nas a to je GMO hrana.
I započetak molim vas ko god je saglasan sa mojim viđenjem ovog problema neka podeli ovaj VLOG sa svojim prijateljima kako bi barem za početak ovu temu nametnuli u javnosti i informisali one koji ne znaju pa se ne bune, jer se sprema zakon koji će dozvoliti promet GMO!

Danica-Grujicic

Juče dok sam sa saradnicima putovala do Banje Vrujci kod Valjeva, gledajući one predivne predele dobila sam potrebu da ukratko snimim VLOG o GMO.
U narednom periodu nameravam da uradim duži snimak sa konkretnijim podacima i tezama i da iznesem dalje korake šta treba svi zajedno da uradimo kako bi se zaštitili.

Za sada molim nadležne državne organe u ime velike većine građana Srbije koji se protive dozvoljavanju GMO, da odustanu od donošenja zakona kojim se dozvoljava promet GMO hrane u Srbiji. Protivljenje građana Srbije nije neosnovano.
Nekoliko razloga ukratko, zbog kojih sam ja protiv GMO a o kojima ću snimiti duži VLOG kako bi detaljnije objasnila.
– Na prvom mestu zdravlje ljudi.

Prema svim podacima istraživanja kojima ja raspolažem, a koji nisu tabloidni članci, GMO hrana povećava sterilitet i uzrok je pojave raznih vrsta tumora.

– Ekonomski razlozi – dozvoljavanje prometa GMO hrane uzrokuju uništavanje domaće proizvodnje.

Naime u ovom slučaju običan seljak će biti prepušten na milost i nemilost borbi sa najvećim multinacionalnim kompanjijama.

Između ostalog države od kojih bi Srbija uvozila GMO hranu, daju mnogo veće subvencije za proizvodnju hrane samim tim cena te hrane će biti mnogo jeftinija od domće hrane.

Obzorm da je naš narod u teškoj situaciji GMO će lako zavladiti ovim tržištem i tako ubiti domaće proizvođače.

– Zagađivanje prirode, onog trenutka kada se dozvoli promet GMO hrane neće dugo vremena proći kada će se dozvoliti i proizvodnja GMO hrane.

alternativna medicina 1

Jednom zasađeno GMO seme uništava zemlju i više nikada na toj zemlji ne može da uspe kultura koja nije GMO. Pre svega više nikada ne može da uspe organska hrana.
Takođe vetar i insekti prenosići polen uništavaju polja koja nisu pod GMO kulturom. Uništavanje pčelarstva, jer pčele mogu da žive samo u ne zagađenoj okolini. U mestima u kojima se uzgaja GMO kultura nema pčela.

– Uništavanje domaćeg semena i zamena za npr Monstovo GMO seme.

– Ono što možda niste znali a to je da jedna od najvećih kompanija za proizvodnju lekova Bajer kupuje kompaniju Monsato koja je najveći proizvođač GMO kulture i nudi 66 milijardi evra za ovu kompanjiju.

Da li to znači da će Nemačka postati i najveći distributer GMO?!
To je već visoka politika u koju mi ne treba da se mešamo, ali ono što se tiče nas i našeg opstanka je pre svega naše zdravlje i zdravlje hrane koju jedemo.
I država ne sme da dozvoli da nijedna kompanija korupcijom i izgovorom o “slobodnom tržištu“ ugrozi zdravlje građana Srbije. Kapitalizam i profit nikada ne smeju biti ispred zdravlja i ljudskih života.

Apsolutno sam protiv donošenja zakona i o prometu i o proizvodnji GMO. Srbija mora da oživi svoje institute koji ći forsirati naše domaće seme. A država mora najviše subvencionisati domaću poljoprivredu.

Umesto da Srbija hrani barem trećinu Evrope, naš narod je gladan a država godinama uvozi strane poljoprivredne proizvode kojih je puna Srbija.

Pišite mi o svim predlozima koje imate a uskoro opširnije i konkretnije, vaša profesorka i doktorka Dana.

Vestinet.rs

Preporučujemo Vam našu 100% prirodnu prodavnicu –

Ostavi komentar

Korpa

Nema proizvoda u korpi.

Pozovi nas