Iridologija – mapa vašeg zdravlja

Iridologija je jedan od najstarijih oblika alternativne medicine. Poznata je još od vremena Stare Grčke (potiče od grčkih reči iris – šareni krug, i logia – nauka). Iako potiče od davnina primenjuje se i dan danas.

iridologija

Ovde je reč o holističkom pristupu, kao i kod većine alternativnih veština. To znači da se pristupa čitavom čoveku, kako fizički, tako i emocionalno. Naime, takozvana dužica okružuje zenicu i to je ono mesto u oku koje određuje boju oka. Ona otkriva vaše zdravstveno stanje na osnovu boje, linija, zamaglenje i prstenova u očima – takoreći, oko je mapa celog našeg habitusa.

Deleći oko na više polja (dužica oka je podeljena na dvanaest polja i sedam koncetričnih krugova sa središtem u zenici), lekar će uočiti vaše stanje. Dužica je sačinjena od nekoliko hiljada nervnih završetaka, a ti nervi su povezani preko nernog sistema i mozga sa tkivima svih delo tela tj. organa. Na taj način nervi reaguju i informaciju o zdravstvenim poremećajima šalje do oka, takoreći, manifestuje se kao boja ili defotmitet u dužici očiju. Dugogodišnjim istraživanjem lekara i dr Bernarda Jensena ustanovili su mapu tj. kartu oka u kojem su prikazali raspored organa i tkiva organizma.

Da bi se uspostavila dijagnoza dovoljan je samo pogled lekara kroz binokularni oftalmoskop, specijalne kamere i računar. Dakle, pregled je u potpunosti bezbolan i siguran. Pregled ne traje duže od minut, a na taj način će se saznati mnogi detalji vezani za vaše zdravlje. Dužica desnog oka odražava zdravstveno stanje desne strane organizma, i obrnuto (levo oko pokazuje stanje leve stane organizma). Parni organi se mogu naći u jednoj ili drugoj dužici, dok je izuzetak srce koje se pojavljuje u obe dužice .
Međutim, zdravstveno stanje organizma se takođe vidi po boji dužice.

Mrlje u dužicama mogu da budu od bele, žute, narandžaste, crvene, braon, pa sve do crne boje. Što su mrlje tamnije to nam ukazuje na teža stanje, tegobe ili obolenja u organizmu. Iridologija pokazuje opšte stanje organizma, čak nam ukazuje i na genetsko nasleđe koje može ali i ne mora da se pojavi i realizuje tokom života. Takođe, interesantno je i to da će vam ovakav pregled oka ukazati ne samo na bolesti koje su bila ili koje su trenutno prisutne u vašem organizmu, već će ukazati i na one bolesti ili poremećaje koje će se tek realizovati. Iridoligja može da predvidi tj. najavi oboljenje nekoliko meseci unapred, ili nekoliko godina pre manifestacije. Isto tako će vam ukazati na povrede ili preteranu aktivnost i druge vrste poremećaja tkiva, čak i nivo otrova u organizmu.

Ono što je, takođe, veoma važno napomenuti je da su ishrana i iridologija uvek povezani, a pored ishrane može da utiče čak i lekovito bilje, akupuntura… Stoga, nećete imati napretka niti koristi ako sabotirate ove komponente i ne pridržavate ih se, prvenstveno, pravilne ishrane (sa obogaćenim, ravnomerno raspoređenim mineralima i vitaminima).

alternativna medicina 13

Iridologija je popularna i cenjena širom sveta. Amerika, Rusija, Evropa je primenjuju uveliko, a najduže je prisutna u Kini, kako za prevenciju bolesti, tako i za otkrivanje poremećaja i obolenja u organizmu. Takođe, iridologija je naučno upoređivana i izučavana sa klasičnom medicinom. Ta istraživanja su pokazala da iridologija otkriva stanje pacijenta isto koliko i klasična medicina, čak ponekad i više tj. detaljnije uočava finese zdravstvenog stanja kod ljudi.

Evo na šta iridilogija neće ukazati:
ne prepoznaje parazite ili život mikroba, ali će prepoznati tim povodom upale i prisustvo otrova u organizmu
neće imenovati specifičnu bolest, ali pokazuje sklonost i pre simptoma bolesti
ne pokazuje operativne tj. hirurške zahvate
ne identifikuje trudnoću

kodren.com

Preporučujemo Vam našu 100% prirodnu prodavnicu –

1 Comment

 • Sindjiro

  4 marta, 2020 - 10:49 am

  iridologija nije utemeljena u činjenicama, za njenu delotvornost ne postoje naučni dokazi, i negira neke medicinske činjenice. Zato je iridologija pseudonauka a njeno korištenje u zdravstvene svrhe može se svrstati u šarlatanstvo .
  Strogo kontrolisana znaučna procena iridologije je pokazala sasvimnegativne rezultate, a svi rigorozni dvostruko sliepi testovi nisu pronašli niti jedan statistički važan podatak koji bi potvrdio njenu valjanost.

  U studiji koju je objavio the Journal of the American Medical Association tri iridologa netačno su identifikovala bolest bubrega na fotografiji šarenice i često se ne slažu jedan s drugim. Istraživači su zaključili: Irigologija nije ni selektivna ni specifična, i verovatnost tačne dijagnoze statistički nije bolja od slučajnosti.“

  Drugu studiju je objavio the British Medical Journal u kojoj je odabrano 39 pacijenata kojima je sutradan trebalo odstraniti žučni mehur, zbog žučnih kamena. Također je odabrana kontrolna grupa ljudi sa zdravom žuči. Grupa od 5 iridologa ispitala je slike šarenica u obe grupe. Iridolozi nisu mogli utvrditi koji pacijenti imaju bolesnu žuč, a koji ne. Npr. jedan iridolog je dijagnostifikovao da 49% pacijenata s kamenima ima kamenac, a 51% njih da ga nema. Dr Knipschild je zaključio: „… ova studija pokazuje da iridologija nije korisno dijagnostičko sredstvo.“ I

Ostavi komentar

Korpa

Nema proizvoda u korpi.

Pozovi nas