Džem od maslačka

Maslačak je vesnik proleća, ukrašava livade i bašte, veoma je lekovit. Možete ga naći na svakom koraku, ali ako ga koristite za čaj, džem ili stavljate listove u salatu, berite ga daleko od saobraćajnica. Svi delovi su puni vitamina, cvetovi se beru u aprilu i maju, a koren vadi u rano proleće ili ranu jesen.

dzem-od-maslacka_v

Sadrži obilje cinka, flavonoida, vitamina B, sterola, tanina, kalijuma, dok su listovi su bogati gvožđem i vitaminom C. Čaj od korena maslačka je blagotvoran za jetru, a od ove biljke se pravi i ukusan džem.

Jednostavan zaslađivač za regeneraciju ćelija jetre i čišćenje krvi

Sastojci:
300-400 žutih cvetova maslačka
1kg meda
2 limuna
kašičica limuntusa

Priprema
Otkinite tri do četiri stotine žutih cvetova maslačka, prelijte hladnom vodom i ostavite da odstoji dvadeset i četiri sata.
Sutradan, maslačak dobro iscedite i prelijte sa pola litra tople, prokuvane vode.
Kuvajte petnaest do dvadeset minuta i dodajte dva sitno iseckana srednja limuna (može i sa korom), kasičicu limuntusa i kuvajte još pet minuta. Procedite, i kada se ohladi dodajte kilogram meda.

alternativna medicina 71

Džem od maslačka najbolje je uzimati ujutru na prazan stomak, rastvarajući ga u šolji sa zelenim čajem. Na taj način ovaj napitak delovaće na organizam protivupalno, kao tonizirajuće sredstvo koje čisti jetru od toksina i otrovnih materija, pa čak i uklanja radionuklide iz celog organizma i ima diuretičko dejstvo.
Džem od maslačka koristan je za prevenciju astme i bronhitisa. Potrebno je pojesti dve supene kašike odjednom, ujutru. Na takvom ukusnom džemu vaša jetra će vam biti zahvalna, jer će uvek biti čista i zdrava!

magicnobilje.com

Preporučujemo Vam našu 100% prirodnu prodavnicu –

Ostavi komentar

Korpa

Nema proizvoda u korpi.

Pozovi nas