Kako odabrati filter za prečišćavanje vode

Čovek je 80% vode. Stoga je veoma važno da tečnost koju konzumirajemo je visokog kvaliteta. Prema podacima Svetske zdravstvene organizacije, većinu bolesti uzrokuje činjenica da je voda koja je potrošila čovek lošeg kvaliteta. Može sadržati štetne komponente i razne nečistoće. Takva voda, između ostalog, može pokvariti instrumente koji se koriste u njegovom radu. Na primjer, na kotlu za grijanje vode ili mašine za pranje veša često se skuplja, što dovodi do habanja dijelova. Stoga, ako želite zaštititi svoje zdravlje, a takođe i držati kućne aparate u dobrom stanju, trebalo bi razmisliti o kupovini filtera za vodu. Ovo ne samo da će vam pomoći da poboljšate svoje zdravlje, već ćete i spasiti od troškova lekova i kućnih aparata. Na tržištu je puno takvih filtera, pa ćemo u ovom članku pogledati kako odabrati filter za prečišćavanje vode.

filteri

Filteri se razlikuju u načinu instalacije i karakteristikama. Ako ste suočeni sa izborom, prvo morate da odlučite koji je pravi za vas. Treba uzeti u obzir lične potrebe i pravilno ih kombinirati sa materijalnim sposobnostima. Filtri su podeljeni u sledeće tipove:

tip jug;
mlaznice na kranu;
filteri protoka za pranje;
filteri protoka za pranje;
sistemi reverzne osmoze.

Hajde detaljno pogledati njihove karakteristike i razlike, kao i saznati njihove prednosti i mane. Posle analize svih podataka, možete odlučiti koji ćete izabrati.

Jug tip filteri

Takvi uređaji su najprimitivniji i takvi bokali se mogu pazariti u svakoj prodavnici. Često je to regularni bokal, eu kome se nalaze filter kertridži. Voda se uliva u njega i za nekoliko minuta se filtrira. Vreme takvih kertridža je malo – 300 litara vode po 1 kertridžu. Glavna svrha je uklanjanje hlora i mirisa iz vode. Delimično se voda čini mekšom. Takvi bokali su prenosivi i kompaktni. Njihova upotreba je moguća i kod kuće, na putu ili na bilo kojem drugom mestu. Uvek ćete imati čistu vodu. Kertridži za zamjenu moraju biti obavljeni jednom mesečno uz često korištenje.

Prednosti:

Jednostavan za upotrebu.
Portable.
Priključak na vodovod nije potreban.
Nema potrebe za ljudskom kontrolom.
Razumna cena.

Nedostaci:

Niski stepen čišćenja (za razliku od filtera ugrađenih u vodovod).
Mala količina prečišćene vode.
Česta zamena kertridža.

Zapremina tečnosti koja se filtrira istovremeno ne prelazi volumen samog bokala, koji često iznosi 1-2 litre vode. Ispostavlja se, ako vam trebaju 3 litre vode za kuvanje, moraćete nekoliko puta popuniti bokal. Slažem se, nije baš zgodno.

Idealni su za kuhinju, gde nema dovoljno prostora za instaliranje stacionarnog sistema. Štaviše, ako je vaš budžet ograničen, možete priuštiti prenosivi filter koji je uvek na raspolaganju.

Filter za vodu Purifico

Novi bokali

Može da se koristi, ne samo za poboljšanje kvaliteta vode iz vodovoda, nego i za prečišćavanje sirovih nečistih voda, kao što su vode iz reka, jezera, potoka, bara, kišnice, neispitanih bunara, izvora i sl. Zbog svojih izuzetnih osobina, nezamenjiv je i u slučajevima elementarnih nepogoda i svih drugih vanrednih situacija (zemljotresi, poplave, epidemije itd ). Medju brojnim uredjajima domaće i strane proizvodnje, decenijama dominira filter za vodu Purifico kao jedinstven i izuzetan pronalazak. Spada u kategoriju najefikasnijih i najjeftinijih uredjaja za dobijanje kvalitetne vode za piće optimalnih karakteristika. Filter se koristi u normalnim uslovima oko 3 godine.

Uklanja : bakterije, ciste, protozoe, teške metale, višak hlora, fenole, pesticide, konzervanse, deterdžente, sedimentne materije, azbest i druga organska i neorganska zagađenja u vodi.

Prednosti:

Jednostavan za upotrebu.
Prenosiv
Priključak na vodovod nije potreban.
Nema potrebe za ljudskom kontrolom.
Najbolji odnos kvalitet/cena i kvantitet vode/cena.

Nedostaci:

Mala količina prečišćene vode

Filteri za pranje

Oni nisu postavljeni na samu slavinu, već blizu u umivaoniku. Fleksibilno crevo iz uređaja je pričvršćeno za slavinu.

Prednosti:

Visoke performanse (do 1,5 litre u minuti).
Dovoljno prečišćavanje vode.
Nema potrebe za odvojenim rezervoarima za vodu.

Nedostaci:

Ručno povezivanje i isključivanje nakon filtriranja.
Polaže na radnu površinu.

alternativna medicina 69

Filtri ispod sudopera

Ovaj stacionarni filter se instalira ispod sudopera i priključen je na dovod vode. Nema dodatnih creva. Promena kertridža treba izvršiti nakon šest mjeseci korištenja. Najveći stepen prečišćavanja je 0,05-1 mikrona.

Prednosti:

Visoke performanse.
Veliki izvor pročišćene vode.
Jednostavna promena kertridža.
Visok stepen prečišćavanja vode.
Pogodna lokacija.

Nedostaci:

Visoka cena
Ne se nosi sa nekim virusima i bakterijama.

Takvi filteri su 2 i 3 stepena. Dvostepeni korak se sastoji od dve bočice sa filterom za čišćenje prvog i drugog stepena uz pomoć aktivnog uglja. U trodimenzionalnim filterima postoji jonska izmenjiva smola, koja pruža treću fazu prečišćavanja.

alternativna medicina 65

Sistemi reverzne osmoze

Danas su to najbolji filteri koji donose vodu do gotovo savršenog prečišćavanja. Zahvaljujući ovim filterima ne uklanja se samo tvrdoća vode, već i hlor, gvožđe i što je još važnije, virusi i bakterije. Glavna komponenta filtriranja je membrana obrnute osmoze. Pore ​​membrane su toliko male da virusi i bakterije poznate ljudima ne mogu prolaziti kroz njih. Prema tome, ne bi trebalo biti razloga za zabrinutost zbog zdravlja.

Membrana se očisti s malom količinom filtrirane vode, a sva prljavština, virusi i bakterije spadaju u kanalizaciju. Dakle, možete kod kuće dobiti tečnost koja nije kvalitetnija u odnosu na destilovanu vodu.

Čišćenje koraka:

Faza 1 – kertridž koji se sastoji od polipropilena pročišćava vodu od mehaničkih nečistoća (15-30 μm);
Faza 2 – kertridž sa aktivnim ugljem koji čisti tečnost od hlora, gasova i organohlornih jedinjenja;
Faza 3 – temeljito čišćenje nečistoća (1-5 mikrona) ili čišćenje presovanog uglja, što povećava vek trajanja membrane;
Faza 4 – čišćenje membrane obrnute osmoze;
Korak 5 – post filter od uglja.

Sistem za čišćenje reverzne osmoze olakšava vodu. Nedostaju minerali i soli koje telo treba. Uz često korišćenje ove vode dolazi do isticanja kalcijuma, fluora i drugih korisnih materija.

Prednosti:

Maksimalan stepen prečišćavanja.
Jednostavnost upotrebe.
Uklanjanje virusa i bakterija.
Stalno snabdevanje vodom.
Zamenite membranu kertridža svake 3 godine, post-čistila – jednom godišnje.

Nedostaci:

Visoka cena
Velika veličina.
Dio filtrirane vode ide dole, što povećava protok vode.
Voda postaje mrtva.

Postoje posebni mineralizatori koji dopunjuju takav sistem. Napuniju prečišćenu vodu sa svim potrebnim mineralima koji poboljšavaju varenje, cirkulaciju krvi i telesne funkcije.

alternativna medicina 57

Veoma je važno da je filter napravljen od sigurnih i ekoloških materijala. Na kraju krajeva, dizajniran je za prečišćavanje vode, tako da ne bi trebalo da emituje miris i sadrži hemikalije.

Da biste se zaštitili i produžili vijek trajanja bilo kog filtera, morate zameniti kertridže na vreme. Zatim će kvalitet čišćenja uvek biti na odgovarajućem nivou.

Primer stacionarnih filtera mora biti jak i izdržljiv. Moderni filteri su napravljeni od staklene plastike, koja je jača i bolja od običnih.

Upoređivši sve činjenice, uzimajući u obzir nedostatke i prednosti različitih tipova sistema za filtraciju vode, možete odlučiti koji ćete izabrati. Najvažnije je voditi zdravom razumom. Nemojte misliti da će vam sistem služiti 10 godina. Razmislite koliko članova porodice imate. Ako ste sami, trebat ćete samo slavinu ili bokal. A u slučaju kada imate veliku porodicu, stacionarni sistem je idealno rešenje.

U svojoj ponudi imamo Filter za vodu Purifico

Ostavi komentar

Korpa

Nema proizvoda u korpi.

Pozovi nas