Šta se dešava u telu ako nam nedostaje Šumanova rezonanca: evo kako magnetna polja utiču na zdravlje i raspoloženje čoveka

  • Home
  • Mladi
  • Šta se dešava u telu ako nam nedostaje Šumanova rezonanca: evo kako magnetna polja utiču na zdravlje i raspoloženje čoveka

Efekat Šumanove rezonance na ljude

Profesor Montanjar pokazao je da DNK molekuli komuniciraju između sebe na Šumanovoj rezonanci. On je uklonio DNK koja se nalazila u epruveti, a potom je izložio Šumanovoj rezonanci od 7,83 Hz. U epruveti se iz vode pojavila nova DNK, identična onoj koja se tu nalazila pre uvođenja magentnih talasa. Implikacije ovog otkrića su fascinantne. Zemlja svojom frekvencijom utiče na nastanak i razvoj DNK, dakle života.

Dr-Branimir-Nestorovic

Već sam pominjao Global Coherence inicijativu, koja meri promene u megnentnom polju Zemlje i efekte na ljudsku populaciju. Posle mnogo godina stabilnih vibracija na 7,83, tokom juna 2014. godine ruski sistem za posmatranje svemira zabeležio je skok Šumanove rezonancije na 8.5 Hz. Ovao ubrzavanje nastavlja se sve do danas, sa rekordnom postignutim 1. januara 2017. godine, kada je frekvencija dostigla 36 Hz. Da li se frekvencija Zemljine vibracije povećava i ako je tako, zašto? Posebno je zanimljivo kakav je efekat na ljudski mozak, ako znamo da su alfa talasi ljudskog mozga sinhronizovani na Šumanovu rezonancu. Alfa talasi su talasi relaksacije. Frekvencije koje su sada prisutne su više u opsegu beta talasa (talasi budnosti). Duhovni ljudi smatraju da nas Zemlja budi. Budisti misle da su pulsacije Zemlje postavili Ancient Ones da spreče primordijalno sećanje na poreklo ljudi. Povećanje frekvencije po nekim budistima znači buđenje i podizanje vela sa tajne stvaranja čoveka.
Šta god da je objašnjenje, adaptacija na nove frekvencije kod će mnogih izazvati bezvoljnost, depresiju, vrtoglavice.

alternativna medicina 62

Mi se bukvalno kupamo u moru prirodnih niskofrekventnih elektromagentnih polja, od rođenja do smrti. Naš mozak je i sam elektromagentni sistem sinhronizovan na Šumanovu rezonancu. Još je Blackman (1990) utvrdio da spoljna elektromagnetna polja niskih frekvencija menjaju ulazak kalcijuma u neurone, menjajući njihovo funkcionisanje. Stabilna sinhronizacija elektromagentnog polja mozga leži u osnovi razmišljanja, učenja, emocija i inteligencije. Važno je napomenti da je frevencija rada hipokampusa (gde se nalaze centri za učenje), upravo 7,83 Hz. Ćelije reaguju na frekvencije u opsegu Šumanove rezonance, ignorišući sve druge. Mi u svojim neuronima imamo prijemnike ovih signala i oni čine da smo u sinhronizaciji sa prirodnim ritmom Zemlje. Ovaj ritam povremeno remete erupcije sa Suncem, ali je mnogo opasniji uticaj elektrosmoga koji se danas stvara (bežične mreže, radiotalasi).

Jedan od ključnih organa u reakciji na magnetna polja je jasno pinealna žlezda (ili epifiza). Razlog leži u prisustvu piezoelektričnih kristala u njoj, koji reaguju na magnentna polja. Veliki kristali hidroksipatita koji su prvi pronađeni, nisu dali odgovor na elektromagnentna svojstva epifize. Međutim, otkriće mikrokristala kalcita (koji imaju piezoelektrična svojstva i kompleksnu strukturu) daje odgovor koji deo mozga reaguje najviše na promene magnentnog polja. Pinealna žlezda luči brojne neurotransmitere (npr. melatonin, koji reguliše ritam budnosti i spavanja), postoji opasnost od prevelike upotrebe mobilnih telefona, koji remete funkciju epifize (zato korisnici mobilnih telefona često imaju glavobolje, nesanice, poremećaj koncentracije).

Izvor: Dr Bane Nestorović

Preporučujemo Vam našu 100% prirodnu prodavnicu –

Ostavi komentar

Korpa

Nema proizvoda u korpi.

Pozovi nas