Dva sata igranja na otvorenom pomaže deci u učenju i sagorevanju energije

  • Home
  • Mladi
  • Dva sata igranja na otvorenom pomaže deci u učenju i sagorevanju energije

Deca imaju velike koristi od trčanja, skakanja, penjanja i igranja na otvorenom. Vreme provedeno na otvorenom smanjuje anksioznost i hiperaktivnost i podiže raspoloženje, kaže psihoterapeutkinja.

igra-dece-na-snegu

Džoan Fortjun, psihoterapeutkinja, podstiče roditelje da decu izvode napolje svaki dan, idealno na barem dva sata. Provođenje vremena igrajući se na otvorenom u prirodi, može da pomogne u smanjenju nivoa anksioznosti i smanjenju hiperaktivnosti kaže Fortune.

„Deci je potrebno dva do tri sata fizičke igre na otvorenom, a mnoga to ne dobijaju. To im pomaže u učenju, procesuiranju i sagorijevanju energije. Vreme provedeno na otvorenom smanjuje anksioznost i hiperaktivnost, podiže raspoloženje i izgrađuje veštine zajedničke igre“, kaže Fortjun.

mama-i-deca-u-prirodi-1200x628

Kada su deca srećnija i opuštenija, budna i usklađena, otvorenija su za učenje. Izlazak napolje sa decom koristiće i roditeljima.
„Deca imaju velike koristi od trčanja, skakanja, penjanja i igranja na otvorenom“, kaže Džoan.

Iako bi dva sata dnevno bilo idealno, svako vreme provedeno na otvorenom može da imati koristi, pa pokušajte da uklopite malo više vremena provedenog napolju u svoj raspored.
24 sata.hr.

Preporučujemo Vam našu 100% prirodnu prodavnicu –

Ostavi komentar

Korpa

Nema proizvoda u korpi.

Pozovi nas