Ruska salata, pečenje, kolači i ostale đakonije:koliko dugo smemo da ih jedemo posle praznika i šta je najveća opasnost

  • Home
  • Hrana kao lek
  • Ruska salata, pečenje, kolači i ostale đakonije:koliko dugo smemo da ih jedemo posle praznika i šta je najveća opasnost

Vreme je praznika, domaćice su pripremale prazničnu trpezu, pa su u u mnogim domovima neizostavni ruska salata, pečenje, riba i kolači. Postavlja se pitanje koliko dugo smemo da jedemo ovu hranu.
HRANA

Jela sa ribom su izuzetno kvarljiva, bezbedna su za jelo samo dva dana. Obavezno je držanje u frižideru, na temperaturi manjoj od 8 stepeni.

Jela sa mesom imaju nešto duži rok trajanja, pa ih možete jesti i do pet dana. Takođe se moraju čuvati na hladnom, na manje od 8 stepeni, a treba ih rashladiti odmah po konzumaciji, pišu „Novosti“.

Dakle, ne ostavljajte ovale sa pečenjem na trpezi, već komade odmah posle ručka prepakujte u čiste posude, zatvorite i odložite u frižider. Ako je jelo pripremljeno sa mesom u sosu, opasnost od kvarenja je veća, pa se potrudite da se ovakva hrana potroši za najviše tri dana.

alternativna medicina 22

Ruska i francuska salata kvarljive su zbog jaja, krompira i majoneza pa bi trebalo da stoje na veoma niskoj temperaturi (do 4 stepena), a rok trajanja je tri dana.

Kolači imaju rok trajanja od četiri dana (ako su puni krema, naročito na bazi jaja) pa sve do dvadesetak dana (ako su suvi poput lincer keksa ili vanilica).

Kuvana jaja takođe obavezno držite u frižideru a ne u korpici na stolu. Ako se tako čuvaju, jaja imaju rok trajanja šest dana.

zena.blic.rs

Preporučujemo Vam našu 100% prirodnu prodavnicu –

Ostavi komentar

Korpa

Nema proizvoda u korpi.

Pozovi nas